Voor iedere Antwerpenaar een krant

Workshop tijdens de digitale week

Wenst u de krant van de dag te lezen in het Nederlands, Frans, Duits, of een andere taal? Wenst u op de hoogte te blijven van het internationale nieuws of een oud krantenartikel opsnorren? Dan kan u in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience terecht.
woensdag 25 oktober 2017 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers

De Erfgoedbibliotheek heeft meer dan 3.000 gedrukte krantentitels in haar bezit, naast digitale toegang tot duizenden actuele kranten. Ze zijn allemaal raadpleegbaar in de leeszaal. U kan de actualiteit op de voet volgen of ouder nieuws opdelven. Sommige oudere kranten zijn te consulteren op microfilm.

Tijdens de Digitale Week (van 24 oktober tot 4 november) biedt de Erfgoedbibliotheek workshops aan. Met slimme ‘tips and tricks’ leert u door het digitale aanbod te grasduinen. U krijgt tijdens de workshop uitleg over grote actuele krantendatabanken zoals Gopress Academic en LexisNexis Academic.

Eigen gedigitaliseerde krantencollecties komen aan bod net zoals grote digitaliseringsprojecten in samenwerking met andere bibliotheken en archieven. Zo is het digitale Archief van de Gazet van Antwerpen volledig raadpleegbaar in de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek. Ook krijgt u uitleg over vrij beschikbare bronnen zoals Nieuws van de Groote Oorlog.

Deze workshop is er voor iedereen die graag informatie in kranten opzoekt en ermee aan de slag wilt. Het is dan hét moment om alles te vragen wat u wilde weten over onze krantencollecties.

• workshops naar aanleiding van de Digitale Week (van 24 oktober tot 4 november)
  • workshops op zaterdagen en woensdagen tijdens de Digitale Week (met uitzondering van woensdag 1 november)
  • duur: 2 uur
  • maximum 10 deelnemers per sessie