Word vriend of doe een gift

U kan lid worden van onze vriendenkring, het Dotatiefonds voor boek en letteren, of u kan een gift doen.

Word vriend

Het Dotatiefonds voor boek en letteren is de gezamenlijke vriendenvereniging van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Letterenhuis. Lid worden is eenvoudig:

• Stuur een e-mail naar dotatiefonds(a)stad.antwerpen.be
    • met als onderwerpregel ‘ik word graag vriend’
    • en als inhoud uw naam, adres en telefoonnummer.
  • Betaal het lidgeld (40 euro per jaar) op BE53 7330 1970 3053.
  • Ontvang uw lidkaart per post.

In ruil voor uw vriendschap krijgt u:

• gratis toegang tot alle activiteiten van het Dotatiefonds voor boek en letteren
  • 50% korting op alle lezingen van de Erfgoedbibliotheek en het Letterenhuis
  • uitnodigingen voor alle activiteiten in de Erfgoedbibliotheek en het Letterenhuis
  • gratis toegang tot de permanente collecties van alle stedelijke musea in Antwerpen
  • 15% korting in alle stedelijke museumwinkels

Eerst wat meer informatie inwinnen? Dat kan via 03/338.87.30.

Doe een gift

Wilt u een gift doen? Dan kan dat op de rekening van vzw Antwerpen Kunstenstad (BE14 7350 3595 7783) met als vermelding ‘Gift Dotatiefonds’. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.

En steun de bibliotheek

Met de middelen die we via het Dotatiefonds verzamelen, kan onze bibliotheek haar prachtige collectie verrijken en de vaak zeldzame stukken op de best mogelijke manier bewaren en indien nodig restaureren. In de catalogus vindt u een beschrijving van alle boeken die in de loop der tijd met steun van het Dotatiefonds werden aangekocht. Ze vormen samen één deelcollectie, die blijft aangroeien.

Om u daarvoor nog eens extra te bedanken, krijgt u bij uw eerste lidmaatschap het boek van Pierre Delsaerdt over de start van het Dotatiefonds cadeau. Dat startte in 1905, toen de Stadsbibliotheek (de toenmalige naam van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience) graag de belangrijke collectie van de Antwerpse bibliofiel en ridder Gustave Van Havre wilde aankopen. De veilingprijs kwam echter overeen met het jaarbudget van de Stadsbibliotheek. Gelukkig kon er via een perscampagne een mooi bedrag verzameld worden. Samen met het geld dat de stad vrijmaakte, kon zo toch een kwart van de collectie aangekocht worden. Uit die succesvolle publiek-private samenwerking groeide het huidige Dotatiefonds.

Via uw gift of lidmaatschap sluit u dus aan bij een lange traditie. Alle hulp is meer dan welkom.

Meer weten?