Aller au contenu principal
slimmer zoeken op het web

Slimmer zoeken op het web

Vind wat je zoekt op het internet met onze zoektips

Zie je door het digitale bos de bomen niet meer? Vind je vaak niet helemaal wat je zoekt met een zoekmachine? Zoek je specifieke afbeeldingen, artikels, documenten, archiefstukken…? De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience brengt met de reeks ‘Slimmer zoeken op het web’ regelmatig handige tips om je online zoekwerk te verbeteren.

Thuiswerk is de norm sinds de coronacrisis. Ieders online activiteit is zienderogen toegenomen. Toch zijn niet veel mensen echt vertrouwd met online onderzoek. We kennen allemaal Google, maar weinigen onder ons weten hoe ze efficiënt gebruik kunnen maken van de zoekmachine. Vinden wat je zoekt blijkt niet evident. 

Al sinds de opkomst van het internet en de steeds toenemende digitalisering van historische bronnen coacht ons team leeszaalgebruikers om doelgericht informatie online te zoeken. Tot hier toe gebeurde dat voornamelijk één-op-één in onze leeszaal. Door de coronacrisis zien we in dat nu meer dan ooit onze expertise nuttig is. We maken daarom onze beproefde workshops Slimmer zoeken op het web en Zoeken in online krantenbanken online beschikbaar. Ook onze curatoren en externe experts komen aan het woord. Vanaf mei 2020 publiceert de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience hier een interessante mix van handige zoektips en artikels die dieper graven. 

Wil je een gratis workshop 'live' volgen met je klas of vereniging? Aarzel dan niet om ons te contacteren via mailFacebook of Instagram.

Boek een workshop