Aller au contenu principal
Student in de leeszaal

Leeszaal open op afspraak

De leeszaal van de Erfgoedbibliotheek is open voor het publiek. Word lid, reserveer een plaats op voorhand en draag tijdens je bezoek steeds mond- én neusbedekking. Hier zetten we alle maatregelen voor een veilig bezoek op een rijtje.

Bent u lid van de Erfgoedbibliotheek? Reserveer uw plaats in de leeszaal tot en met zaterdag 02/10 via het reserveringssysteem - zie hieronder. Vanaf vrijdag  01/10 kan u zich inschrijven voor de volgende drie weken. -- OPGELET! De ingang van de leeszaal ligt tot en met donderdag 30 september aan het Hendrik Conscienceplein 4.

Reserveer uw zitplaats

- MA, DI en DO van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 18.00 uur.

- WOE van 9.00 tot 13.00 uur, van 13.30 tot 17.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. Wilt u op woensdag na 17.00 uur doorwerken in de leeszaal? Vergeet dan niet een avondshift te reserveren!

- VR van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.

- ZA van 9.00 tot 13.00 uur.

  • Bent u nog geen lid van onze bibliotheek? Vraag eerst uw GRATIS LIDMAATSCHAP aan.
  • Het aantal werkplekken om onze collectie te raadplegen is beperkt tot 18 + 3 microfilm. Daarom vragen we om uw plaats op voorhand te reserveren via het RESERVERINGSSYSTEEM, of door te telefoneren naar onze medewerkers in de leeszaal op +32 3 338 87 10.
  • We voorzien 5 computers om op internet te surfen. U kunt een computer telefonisch op hetzelfde nummer reserveren, of ter plekke aan de onthaalbalie.

U kunt een reservatie doen voor een voormiddag en/of namiddag en/of avond. Het is mogelijk om per week voor meerdere dagen te reserveren. Uw plaats wordt tijdens de gehele shift voor u vrijgehouden. U bepaalt dus zelf wanneer u langskomt.

Kunt u niet komen? Annuleer uw reservering in het systeem of geef ons een seintje via telefoon of mail. Zo kunnen we op drukke dagen een andere gebruiker gelukkig maken.

Mondmaskers en andere veiligheidsmaatregelen

Om de gezondheid van zowel uzelf, de andere leeszaalgebruikers en ons personeel te garanderen is het dragen van eigen mond- en neusbedekking (stoffen masker of wegwerpmasker) verplicht.

Behalve het dragen van een (eigen) mondmasker voorzien we nog verschillende andere maatregelen die zowel voor als achter de schermen worden toegepast:

  • Afstand houden van elkaar is en blijft de norm, ook bij een bezoek aan de leeszaal. We voorzien duidelijk zichtbare signalisatie en pictogrammen om u te gidsen.
  • Handpompjes met ontsmettende handgel en andere ontsmettingsmiddelen worden op alle balies voorzien, zowel voor medewerkers als voor bezoekers.
  • Alle gebruikte tafels en stoelen in de leeszaal worden ’s ochtends en tussen de shiften grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Hetzelfde gebeurt met de toiletten.
  • Boekmaterialen die andere lezers gebruikten worden pas na een embargo van 24 uur terug weggezet in het magazijn of in het rek in de leeszaal. Nadien kunt u ze opnieuw raadplegen.
  • De overdekte fietsenstalling kan niet worden gebruikt.
  • Blijf thuis als u zich ziek voelt. U kan uw informatievragen ook via onze digitale dienstverlening doen (zie verder).

Vraag uw boeken en tijdschriften op voorhand op

Om een bezoek aan de leeszaal zo efficiënt mogelijk te organiseren vragen we om de boeken, tijdschriften of kranten die u wil raadplegen op voorhand online via de catalogus te reserveren. Ter plekke reserveren blijft mogelijk.

OPGELET! Door werken in de catalogus te reserveren, reserveert u niet automatisch een plaats in de leeszaal! U dient uw plaats in de leeszaal apart te reserveren via dit FORMULIER. Werken die u via de catalogus gereserveerd hebt, blijven twee weken beschikbaar op uw naam in de leeszaal.

Scannen en fotokopiëren

U kunt de fotokopieer- en scantoestellen niet zelf gebruiken. Wij maken scans en fotokopies voor u.

Digitale dienstverlening

We blijven u ook vanop afstand verder helpen. Wij scannen gratis artikels uit tijdschriften, hoofdstukken uit boeken, bijdragen uit catalogi, etc. voor u in en mailen ze door. Indien u dus een goed zicht heeft op welke informatie u zoekt, hoeft u niet naar de bibliotheek te komen. In de mate van het mogelijke helpen wij u ook verder bij andere informatievragen. Bent u nog geen lid van onze bibliotheek? Vraag uw gratis lidmaatschap hier aan en bezorg ons vervolgens uw (scan)vragen via mail.

Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via mail of op het nummer +32 3 338 87 10.