campagnebeeld Nottebohmlezingen najaar 2021

Nottebohmlezing | Van Doré tot De Rode Ridder. Over getekende en tot de verbeelding sprekende ridders

Ronald Grossey

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Ronald Grossey onderzoekt waarom ridders in strips als Johan en Pirrewiet, De Rode Ridder, De Torens van Schermerwoude het publiek blijven begeesteren.

• zondag 12 december 2021 van 11:00 tot 12:30
  • Koen Broucke gaat in gesprek met auteur Ronald Grossey over het onversaagde verschijnen van ridders in stripverhalen. Over Bob De Moor en zijn ridderromans, de ontmoetingen met Leopold Vermeiren, Marvano, Willy Vandersteen, Karel Biddeloo, reeksen als Johan en Pirrewiet, De Rode Ridder, de Torens van Schemerwoude... en waarom deze albums een publiek blijven begeesteren.

Ronald Grossey (°1956) is uitgever bij Vrijdag en auteur. Hij publiceerde onder andere boeken over de pioniersjaren van de televisie en over strips, Studio Vandersteen en Bob De Moor. Hij schreef voor de legendarische striptijdschriften Kuifje en Robbedoes en was hoofdredacteur van het Suske en Wiske Weekblad.

• zondag 12 december 2021 van 11 tot 12.30 uur
    • in de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein

U betaalt €5 per lezing of €16 voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs.

• prijs: €5.
    • U kunt ook een abonnement nemen op de lezingen. Dan betaalt u 16 euro voor 4 lezingen.
    • Leden van het Dotatiefonds voor Boek en Letteren betalen voor de aparte lezingen of voor een abonnement de helft van de prijs.
    • Koop uw ticket of abonnement online of aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek. In de Consciencebibliotheek betaalt u cashvrij, contant geld kunnen we niet meer aanvaarden.