Overslaan en naar de inhoud gaan
Helden in harnas

Expertrondleidingen Helden in harnas

Tijdens deze rondleidingen wandel je met een expert door de tentoonstelling. Hoe kijkt een kenner naar de tentoongestelde boeken? Naar welke wereld maakt hij een uitstap? Ongetwijfeld stof tot discussie!

Expertrondleiding - Luc Joosten

Helden in harnas
  • zondag 19 december 2021 van 11:00 tot 12:30

Samen met Luc Joosten ontdek je de tentoonstelling Helden in Harnas en bekijk je de oude ridderverhalen door een heel andere bril. Hoeveel invloed hadden ridderverhalen bijvoorbeeld in de muziekwereld?

Expertrondleiding - Kevin Absillis

Helden in harnas
  • zaterdag 8 januari 2022 van 11:00 tot 12:00

Samen met Kevin Absillis ontdek je de tentoonstelling Helden in Harnas en bekijk je de oude ridderverhalen door een heel andere bril. Hoeveel invloed hadden de ridderverhalen op onder andere de werken van Hendrik Conscience?

Expertrondleiding - Elisabeth De Bruijn

Helden in harnas
  • zaterdag 15 januari 2022 van 11:00 tot 12:00

Samen met Elisabeth de Bruijn ontdek je de tentoonstelling Helden in Harnas en neem je een kijkje achter de schermen van de expo. Hoe kwam de selectie van tentoongestelde ridderromans tot stand? En hoe slaat de tentoonstelling de brug tussen wetenschap en publiekswerking?

Expertrondleiding - Jeroen Olyslaegers

Helden in harnas
  • zaterdag 22 januari 2022 van 11:00 tot 12:00

Samen met Jeroen Olyslaegers ontdek je de tentoonstelling Helden in Harnas en bekijk je de oude ridderverhalen door een heel andere bril. Hoe verging het de Antwerpenaar in de zestiende eeuw toen deze beroemde ridderverhalen van de Antwerpse drukpersen rolden? Kenden de burgers deze verhalen zelfs?