campagnebeeld Nottebohmlezingen najaar 2021

Nottebohmlezing | Merlijn in het midden waar de wegen elkander kruisen

Jeroen Olyslaegers

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Jeroen Olyslaegers ontrafelt het mysterie Merlijn. Zowel tovenaar als magiër. Raadgever van Arthur, maar ook geharnaste krijgsheer die zijn zinnen verliest na een verloren veldslag.

• zondag 21 november 2021 van 11:00 tot 12:30

We hebben Merlijn geaccepteerd als tovenaar, zelfs niet als magiër. We zien hem als raadgever van Arthur, niet als de geharnaste krijgsheer die zijn zinnen verliest na een veldslag. We beschouwen hem als wijze, maar niet als radeloze wildeman die zich verschuilt in het woud. We zien hem aan de rand van het leven staan, niet er middenin.

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Met de roman WIL uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het betekende de doorbraak van Jeroen Olyslagers. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen en de Franse Ardennen.

• zondag 21 november 2021 van 11 tot 12.30 uur
  • in de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein

U betaalt €5 per lezing of €16 voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs.

• prijs: €5.
  • U kunt ook een abonnement nemen op de lezingen. Dan betaalt u 16 euro voor 4 lezingen.
  • Leden van het Dotatiefonds voor Boek en Letteren betalen voor de aparte lezingen of voor een abonnement de helft van de prijs.
  • Koop uw ticket of abonnement online of aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek.