Overslaan en naar de inhoud gaan
Te wapen!

Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten - Bert Gevaert

cursus Davidsfonds Academie

Gedurende eeuwen hanteerden vechtmeesters in Europa wapens voor een man-tegen-mangevecht. Ze penden hun kennis neer in prachtig geïllustreerde manuscripten en vanaf het begin van de 16de eeuw in gedrukte boeken. Bert Gevaert vertelt je hoe een tweemansgevecht verloopt en welke schade een zwaard toebrengt. Een verrassende cursus, die met gemak de foutieve opvattingen over de krijgskunst van onze voorouders neersabelt.

De  meeste mensen associëren krijgskunsten met oosterse gevechtssporten zoals karate, judo, kungfu … Maar ook in Europa bestuderen ervaren vechtmeesters gedurende eeuwen het hanteren van wapens voor het man-tegen-mangevecht. Ze pennen hun kennis neer in prachtig geïllustreerde manuscripten en vanaf het begin vanaf de 16de eeuw in gedrukte boeken.

Bert Gevaert duikt in die bijzondere literatuur. Hij vertelt je hoe een tweemansgevecht verloopt, welke schade een zwaard toebrengt en wat je moet eten vooraleer het strijdtoneel te betreden. Hij bespreekt de evolutie van de krijgskunde van de oudheid tot WO I en onthult of vuurwapens echt de ondergang betekenen van de ridder in zijn glanzende harnas. Een verrassende cursus, die met gemak de foutieve opvattingen over de krijgskunst van onze voorouders neersabelt.

Praktisch

  • zaterdag 18 en 25 september 2021 van 10 tot 12.30 uur (twee lesdagen)
  • prijs
    • standaard: €44
    • davidsfonds lidkaart €39
  • digitale syllabus inbegrepen
  • meer info en inschrijven

 

In samenwerking met Davidsfonds regio Antwerpen