Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBL_zichtbaar.jpg

Publicaties

Wens je een publicatie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience te kopen? Dat kan per e-mail of ter plaatse aan het onthaal. 

Gefascineerd door vos

De vos is terug van weggeweest. We ontmoeten de vos overal, maar waar komt die fascinatie vandaan? Het boek ‘Gefascineerd door vos’ probeert de vele facetten van het sluwe dier in dertig bijdragen te vangen.

Helden in harnas

Gedrukte ridderverhalen uit de 15de en 16de eeuw

Dit boek geeft aanvullende inzichten bij onze expo Helden in harnas. De auteurs gaan op zoek naar waar onze fascinatie voor heldhaftige avonturen, zwaardgevechten en hoofse liefde vandaan komt.

Heilige Boeken. Sacred Books.

Heilige Boeken in jodendom, christendom en islam. Sacred Books in Judaism, Christianity and Islam. Antwerpen: Uitgeverij BAi, 2014.

Nottebohm Revisited

Nottebohm Revisited. Tentoonstellingscatalogus. Antwerpen: Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, 2011.

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience: gids

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience: gids. Antwerpen: BAI, 2010. (Ook in het Engels verkrijgbaar.)

Zichtbaar zeldzaam

Zichtbaar zeldzaam: hoogtepunten uit de Antwerpse Stadsbibliotheek = Highlights from Antwerp's City Library. Tentoonstellingscatalogus. Antwerpen: Toohcsmi, 2005.

De Nottebohmzaal: boek en mecenaat

De Nottebohmzaal: boek en mecenaat. Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling. Antwerpen: Stadsbibliotheek, 1993. (Publicaties van de Stadsbibliotheek en het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven; 34-36).

Meld je aan voor de nieuwsbrief