Overslaan en naar de inhoud gaan
Bureau Walvis & Mosmans

Collectie op reis

Conn3ct zet de sociale media van vandaag tegenover gedrukte boeken uit de zestiende eeuw: wat is de impact van een nieuw medium op mensen en hun omgeving.

Hoe wordt een medium een verbindende factor? Wie investeert erin? Wie participeert? Wie controleert? Wie manipuleert?

Get Conn3cted!

Als bezoeker van Conn3ct leg je een uniek parcours af tussen historisch drukwerk en multimediale consoles. De tentoonstelling is zélf een sociaal medium. Je deelt er je meningen en voorkeuren met de andere bezoekers. Log in en ontdek op een speelse manier de link tussen Luther en Twitter.

Uit de collectie van de Erfgoedbibliotheek zijn onder meer de Almanach ende prognosticatie vanden jare Ons Heeren, M, CCCCC, ende, LLIX uit 1548, de Van Liesvelt-Bijbel uit 1542 en Martin Luthers Eyn Brieff … an die Christen zu Antorff te zien. 

Reizende tentoonstelling

Conn3ct: 2 media, 1 verhaal is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland, in samenwerking met de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteit Antwerpen en naar aanleiding van het Vlaams-Nederlandse Gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. 

Van oktober tot december 2016 staat Conn3ct in de Paulinerkirche in Göttingen (Duitsland). In 2017 reist de tentoonstelling door naar het Museum Mermanno in Den Haag (25.2. - 21.5.2017), de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen (22.06. – 17.09.2017) en de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt (14.10.2017 – 29.04.2018).