Overslaan en naar de inhoud gaan

Erfgoedbibliotheek in 't kort

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen. Ze is ongeveer zo oud als de boekdrukkunst: bijna 6 eeuwen. Sinds 1481 verzamelen wij gedrukte informatie die verspreid wordt: alle mogelijke boeken, kranten, tijdschriften, atlassen, kaarten, strips, ... 

We bewaren ongeveer 1,5 miljoen volumes, goed voor zo'n 35 kilometer boeken.

Verzamelen we alles? Nee, enkel alles wat te maken heeft met Nederlandse taal- en letterkunde, geschiedenis en (volks)cultuur in en rond Vlaanderen.

In onze leeszaal kan iédereen élk collectiestuk opvragen en raadplegen - van oude drukken, over historische kranten, tot recente publicaties. U kunt ze op papier, op microfilm of digitaal raadplegen. U kan ook gebruik maken van tientallen digitale bronnen die u helpen bij uw onderzoek.

Aan het mooiste pleintje van Antwerpen, het Hendrik Conscienceplein, vindt u ook een van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse binnenstad: de Nottebohmzaal. Deze pronkzaal (en tevens boekendepot) in de prachtige 17de-eeuwse Sodaliteit laat geen bezoeker onberoerd ... Deze verborgen parel laat zich graag ontdekken tijdens een publieksactiviteit of rondleiding.

 

SUBSIDIËRENDE OVERHEID

De Vlaamse overheid geeft jaarlijks structurele subsidies aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Zonder deze steun zou de werking van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience niet mogelijk zijn.

Vlaanderen_verbeelding werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief