Overslaan en naar de inhoud gaan
Collectie Stad Antwerpen, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, foto: Ans Brys

Erfgoedbibliotheek zoekt vrijwilliger

Help jij mee om onze tijdschriften vindbaar te maken?

Ben je geïnteresseerd in boeken en tijdschriften en wil je iets bijleren over bibliotheken en hun catalogi? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die we zoeken.

18.06.2019

Wie zijn we?

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is dé bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen en als erfgoedbibliotheek erkend door de Vlaamse overheid. Ze bewaart en verzamelt al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed. De zwaartepunten in de collectie zijn de Nederlandse letterkunde, de geschiedenis en cultuurgeschiedenis van de Lage Landen, Antverpiensia, volkscultuur, een indrukwekkende kranten- en tijdschriftencollectie en oude drukken. Met een collectie van meer dan 1,5 miljoen volumes is de bibliotheek een van de belangrijkste erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en zijn haar collecties fundamenteel voor het wetenschappelijk onderzoek.

Wat doe je?

Als  vrijwilliger in het team van catalografen werk je mee om de collecties van de Erfgoedbibliotheek maximaal toegankelijk en vindbaar te maken. Vele tijdschriften geven themanummers uit: een uitgave van een tijdschrift dat over één onderwerp gaat. Soms is elke aflevering een themanummer, bij andere tijdschriften gebeurt het af en toe. Deze speciale uitgaven willen we afzonderlijk opzoekbaar maken in de catalogus.

Wie zoeken we?

Ben je geïnteresseerd in boeken en tijdschriften en een vertrouwd met bibliotheken en hun catalogi? Zegt het je iets om ook eens aan de andere kant van de catalogus te werken? Na een korte opleiding zoek je zelf de tijdschrifttitels op in de catalogus en zorg je ervoor dat de beschrijvingen worden aangevuld of nieuw aangemaakt. Je houdt van nauwgezet werken, met oog voor detail en afwerking.

Wat bieden we?

Je werkt in de mooie Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, gelegen aan het mooiste plein van de stad. Je werkt er samen met de andere medewerkers. Je krijgt een gratis toegangskaart voor de Antwerpse musea en een kleine vergoeding per halve dag.

Praktisch

Wil je ons team graag versterken of heb je nog vragen? Mail ons jouw CV en we laten je spoedig iets weten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief