Overslaan en naar de inhoud gaan
Een van de boeken uit de expo 'Helden in Harnas'

Nottebohmlezingen najaar 2021

Tijdens de vier Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Inspiratie voor dit thema vormt de tentoonstelling ‘Helden in harnas’ die loopt vanaf 29 oktober 2021.

Koop uw tickets online

Kevin Absillis, Frank Brandsma, Jeroen Olyslaegers en Ronald Grossey graven naar de emoties van de hoofse personnages, belichten hoe oude ridderromans Hendrik Conscience inspireerden, leggen de ridders in strips op de rooster en bekijken het mysterie Merlijn vanuit verschillende oogpunten.

Om naar uit te kijken

Nottebohmlezing | Merlijn in het midden waar de wegen elkander kruisen

Jeroen Olyslaegers
Uitverkocht

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Jeroen Olyslaegers ontrafelt het mysterie Merlijn. Zowel tovenaar als magiër. Raadgever van Arthur, maar ook geharnaste krijgsheer die zijn zinnen verliest na een verloren veldslag.

Nottebohmlezing | Van Doré tot De Rode Ridder. Over getekende en tot de verbeelding sprekende ridders

Ronald Grossey
  • zondag 12 december 2021 van 11:00 tot 12:30

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Ronald Grossey onderzoekt waarom ridders in strips als Johan en Pirrewiet, De Rode Ridder, De Torens van Schermerwoude het publiek blijven begeesteren.

Net gemist

Nottebohmlezing | De ridderromantiek van Hendrik Conscience

Kevin Absillis

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Kevin Absillis gaat na welke betekenis de ridder heeft op het oeuvre van Hendrik Conscience. Klopt de beschuldiging dat Conscience de taal der oude ridders ondoordacht recycleerde en zo het machtsmisbruik van roofridders bewierookte?

Nottebohmlezing | Gevoelige ridders

Frank Brandsma

Tijdens de Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Frank Brandsma graaft naar de diepere emoties van Koning Arthur en zijn ridders.

Herbeluister

Podcast Nottebohmlezingen

Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.