Overslaan en naar de inhoud gaan
Peter Thoelen

Peter Thoelen nieuwe directeur Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Peter Thoelen wordt de nieuwe directeur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Hij volgt huidig directeur An Renard op, die met pensioen gaat.

Peter Thoelen (1964) volgt An Renard op als directeur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Thoelen heeft een passie voor taal en boeken. Hij studeerde Communicatiewetenschappen en was lange tijd werkzaam als directeur van het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen. Vanaf 2016 legt Thoelen zich toe op het woord; eerst als directeur van de Groep Algemene Uitgevers, nadien als zelfstandig  communicatiespecialist.

Zijn ambitie voor de Erfgoedbibliotheek is hoog: ‘Ik wil de deuren van de bibliotheek nóg meer opengooien en duurzaamheid in de betekenis van sustainability aan de werking toevoegen. Ook de digitalisering is een troef. Jongeren zoeken weer vaker verdieping en verstilling. Die vinden ze hier. Je kan op je scherm een foto van een oude bladzijde bekijken, maar een oud boek fysiek vastnemen is een unieke tactiele ervaring.’

Op 15 mei 2022 neemt Thoelen de fakkel over van An Renard.

Peter Thoelen

Peter Thoelen 
Foto: LUCID

Meld je aan voor de nieuwsbrief