Overslaan en naar de inhoud gaan

We zijn genomineerd!

Onze workshop Mediawijsheid WO I werd genomineerd voor de categorie ‘Wijzer' van de vierde Bib Web Awards. Stem ons mee naar de overwinning!

25.10.2017

Op 4 december reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit. Onze workshop Mediawijsheid WO I is genomineerd in de categorie ‘Wijzer’. In deze categorie worden de beste activiteiten of toepassingen rond mediawijsheid voor jongeren vanaf 16 jaar verkozen. Vind jij ook dat wij deze prijs verdienen? Breng dan online je stem uit!

De Bib Web Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de meest verdienstelijke websites en -toepassingen. Van 25 oktober tot en met 10 november kan er online worden gestemd voor deze prijs. De stemmen van het publiek (50%), de vakjury (25%) en de studenten van de bibliotheekschool (25%) bepalen het eindresultaat.

Ons aanbod aan mediawijze introducties en workshops is divers. De workshop Mediawijsheid WO I is er voor derdegraadstudenten ASO, KSO, TSO en BSO. De studenten krijgen gericht opzoekwerk met het thema ‘Wereldoorlog I’. Ze gaan aan de slag met boeken, kranten, tijdschriften en archiefmateriaal van 1914 tot nu. Samen met het Letterenhuis organiseren we de workshop Het Echte Ding, waarin bijzondere boeken en manuscripten van Elsschot, Boon en Lanoye onder handen worden genomen. Daarnaast is het ook mogelijk om een bibliotheekintroductie op maat van de student te ontwikkelen. Hebt u hierover vragen of interesse? Contacteer ons via e-mail.

    #bibwa2017

Meld je aan voor de nieuwsbrief