Overslaan en naar de inhoud gaan

Toevallige Letters

Een creatieve zoektocht

Kijk tijdens je wandeling of fietstocht goed om je heen. Overal zie je letters verschijnen. En nee, niet enkel op affiches, nummerplaten, uithangborden, ... Er zijn ook heel veel letters die toevallig ontstaan. In de wolken, in de takken van de bomen of in een gebouw. Zie je het?

Pareidolie: een geleerd woord voor de neiging om in levenloze structuren een betekenisvol patroon te zien.

Zo zien we een hond in een wolkenpatroon, een kreeft in een inktvlek of een gezicht in de gevel van een huis. En zo verschijnen er ook heel toevallig letters in de natuur, een gebouw of het landschap. Soms zijn de letters duidelijk aanwezig, soms moet je heel goed kijken.

Aan de slag

Geef je wandeling of fietstocht in je buurt extra schwung en speur naar toevallige letters! Toevallige letters zijn vormen in de natuur, in de stad, in de gebouwen of waar dan ook die niet bedoeld zijn als letter, maar wel zo gelezen kunnen worden. We zijn benieuwd welke letters je allemaal tegenkomt. Neem er een foto van en post ze op je Instagram. Voeg de hashtag 'toevalligeletters' toe en tag ons (@consciencebibliotheek).

Naar een idee van Joke van Leeuwen die in 2013 op zoek ging naar zulke toevallig letters voor de expo 'Leestekenen' (16.11.2013 - 22.12.2013 bij ons in de Nottebohmzaal)

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief