• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen voorjaar 2018
In 2018 staan de Nottebohmlezingen in het teken van de vijftigste verjaardag van de mei 68 revolte. We bestuderen de geschiedenis en kijken naar de betekenis van deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Wat is veranderd? Wat is er gebleven?
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Enkele jaren terug schonk Geys meerdere edities van zijn Kempens Informatieblad aan de Erfgoedbibliotheek. Wie meer wil weten over zijn leven en werk kan deze bladen online raadplegen.
Bent u benieuwd welke collecties u in de Erfgoedbibliotheek kan raadplegen, en welke nieuwe publicaties de bibliotheek verzamelt? U leest er alles over in het collectieplan, dat structuur aanbrengt in de collectie van meer dan 1.500.000 volumes.
Jan Hertoghs is journalist bij Humo. Wij wilden weten hoe zijn research in zijn werk gaat en welke rol onze collectie daarin speelt.
De Nottebohmlezingen staan dit jaar in het teken van vijftig jaar mei ‘68. In de gloednieuwe Nottebohmkrant geven we al een klein voorproefje.
Lezing
zondag 25 februari 2018 - 11:00
Individuele bezoekers
Muziek in de (late) sixties: psychedelische picknick of radicale revolte?
Vindt u ook dat de bibliotheek een basisdienst is waar elke burger recht op heeft? Laat dan je stem horen, en onderteken het bibliotheekcharter.
Mini-expo voorjaar 2018
We staan klaar om u te ontvangen op één van onze voorjaarsactiviteiten. Speciaal daarvoor stelden we een nieuwe mini-expo samen die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief