• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Mini-expo in de Nottebohmzaal
Bij een bezoek aan één van onze najaarsactiviteiten of bij een rondleiding achter de schermen vindt u een nieuwe mini-expo die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Frans Caignie bestudeert de geschiedenis van Antwerpen vanuit een wel heel bijzonder oogpunt. Hij is vakspecialist op het gebied van de majolicategel, die in de zestiende eeuw massaal in Antwerpen werd geproduceerd. Voor zijn onderzoek maakt hij vaak gebruik van onze collectie.
Joseph Roth: de vader van de literaire journalistiek in Europa.
zondag 29 oktober 2017 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Els Snick brengt het verhaal van Joseph Roth, een van de meest gelezen en best betaalde journalisten van zijn tijd.
Op 25 maart 2017 overleed journalist en vertaler Willy Courteaux. Hij schreef jarenlang voor Humo en realiseerde een indrukwekkende integrale Nederlandse vertaling van het werk van William Shakespeare.
Met meer dan anderhalf miljoen volumes is de collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience enorm groot. Bovendien is ze ook inhoudelijk zeer divers. Om door de bomen het bos te blijven zien, beschreven we in onze catalogus nu ook de verschillende deelcollecties.
Workshop tijdens de digitale week
woensdag 25 oktober 2017 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
In deze workshop tonen we u een aantal slimme ‘tips and tricks’ om door ons digitale krantenaanbod te grasduinen. Zowel de krant van vandaag als enkele databanken met historische kranten komen aan bod.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-454] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief