• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
expo Conn3ct, Impact van drukpers en sociale media

Expo Conn3ct in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

22.06.2017 - 17.09.2017
Gedrukte boeken uit de zestiende eeuw hadden een immense impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media vandaag. Antwerpen speelde daarin als drukkerscentrum een prominente rol en was een soort Silicon Valley van de zestiende eeuw.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Foto: Ans Brys
Afgelopen woensdagavond opende de tentoonstelling Conn3ct de deuren. We trakteren u op een voorsmaakje, met foto’s van onze huisfotograaf Ans Brys.
In de Nottebohmlezingen dit najaar nemen journalisten en onderzoekers het woord. Bestaat er zoiets als de waarheid? En waar is die dan te vinden?
maandag 21 augustus 2017 van 10:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
Waf! biedt je de mogelijkheid om in groep een echte animatiefilm te maken. Dit doe je in de bibliotheek en met de boeken!
Foto: Dries Segers
Op Wereldboekendag was stadsdichter Maarten Inghels op bezoek in onze leeszaal. Het perfecte moment om hem te vragen naar zijn liefde voor boeken en zijn band met de Erfgoedbibliotheek.
Precies 150 jaar geleden publiceerde Charles de Coster zijn versie van Tijl Uilenspiegel. Ontdek hier de mooiste edities, vertalingen en bewerkingen van dit verhaal over de Vlaamse volksheld.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-409] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief