• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Het bib mysterie

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience - een mysterie

Samen met Waf! organiseerden we een workshop animatiefilm in het kader van de tentoonstelling Conn3ct. De deelnemers waren kinderen tussen 8 en 12 jaar. Ze verzonnen een verhaal (Het bib mysterie), zetten het om in een storyboard en maakten de opnames. Bekijk hier het resultaat!
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Waar is waar (?)
zondag 01 oktober 2017 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Ingrid Vander Veken over de waarheid, en waar die dan te vinden is.
Lutherse lente in Antwerpen
Precies 500 jaar geleden gaf Maarten Luther het startschot van de Reformatie. In een kort filmpje vertellen we het verhaal van Luther in Antwerpen.
In de Nottebohmlezingen dit najaar nemen journalisten en onderzoekers het woord. Bestaat er zoiets als de waarheid? En waar is die dan te vinden?
Foto: Dries Segers
Op Wereldboekendag was stadsdichter Maarten Inghels op bezoek in onze leeszaal. Het perfecte moment om hem te vragen naar zijn liefde voor boeken en zijn band met de Erfgoedbibliotheek.
Precies 150 jaar geleden publiceerde Charles de Coster zijn versie van Tijl Uilenspiegel. Ontdek hier de mooiste edities, vertalingen en bewerkingen van dit verhaal over de Vlaamse volksheld.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-422] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief