• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Mini-expo voorjaar 2018
We staan klaar om u te ontvangen op één van onze voorjaarsactiviteiten. Speciaal daarvoor stelden we een nieuwe mini-expo samen die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Lezing
2018 - en vijftig jaar geleden.
zondag 25 maart 2018 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Mei '68. Werd er toen geschiedenis geschreven of blijkt de grote verandering achteraf een illusie? Paul Goossens & Joachim Pohlmann vechten het voor u uit.
Deze week installeerden we een gloednieuwe A0-scanner in ons digitaal atelier. In een kort filmpje ziet u hoe het toestel gebruiksklaar werd gemaakt.
Kunsthistorica Ria Fabri en professor in de Architectuur en Stedenbouw Piet Lombaerde rondden net hun gezamenlijk onderzoek af over de architectuur van de Antwerpse Jezuïetenkerk. Hiervoor vonden ze heel wat materiaal in onze collectie.
Lezing
zondag 15 april 2018 - 12:19
Individuele bezoekers
Bezette Stad? Artistiek Antwerpen in '68.
Bent u benieuwd welke collecties u in de Erfgoedbibliotheek kan raadplegen, en welke nieuwe publicaties de bibliotheek verzamelt? U leest er alles over in het collectieplan, dat structuur aanbrengt in de collectie van meer dan 1.500.000 volumes.
De Nottebohmlezingen staan dit jaar in het teken van vijftig jaar mei ‘68. In de gloednieuwe Nottebohmkrant geven we al een klein voorproefje.
Nottebohmlezingen voorjaar 2018
In 2018 staan de Nottebohmlezingen in het teken van de vijftigste verjaardag van de mei 68 revolte. We bestuderen de geschiedenis en kijken naar de betekenis van deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Wat is veranderd? Wat is er gebleven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief