Aller au contenu principal

Podcast Nottebohmlezingen

Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Op deze pagina vindt u nagenoeg alle Nottebohmlezingen van de voorbije jaren. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Volg ons op Soundcloud

Nottebohmlezingen 2021

In 2021 staan de Nottebohmlezingen in het teken van de expo 'Helden in harnas'.

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience · Nottebohmlezing Kevin Absillis - De ridderromantiek van Hendrik Conscience

 

Nottebohmlezingen 2020

In 2020 staan de Nottebohmlezingen in het teken van 60 jaar onafhankelijkheid van Congo. 

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience · Nottebohmlezing Luc Renders - het Nederlandstalige Congoproza als propagandainstrument

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience · Nottebohmlezing Phillip Van den Bossche - De Mercatorkaart en hedendaagse Afrikaanse kunst

 

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience · Nottebohmlezing Lieve Joris - Reizen door postkoloniaal Congo

Nottebohmlezingen 2019

In 2019 staan de Nottebohmlezingen in het teken van 'seks, rituelen en muziek'. Het is een voor de hand liggende variatie op Sex & drugs & Rock & Roll, de titel van het iconische nummer van Ian Dury uit 1977. 

Nottebohmlezingen 2018

In 2018 stonden de Nottebohmlezingen in het teken van de vijftigste verjaardag van de mei '68 revolte. We bestuderen de geschiedenis en kijken naar de betekenis van deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Wat is veranderd? Wat is er gebleven?

Nottebohmlezingen 2017

De voorjaarslezingen belichtten verschillende bedreigingen of opportuniteiten in de digitale wereld, en bekeken de impact van massacommunicatie van vandaag op de reële wereld. In het najaar kwam de evolutie van pers en media doorheen de jaren aan bod. Bestaat er zoiets als de waarheid, en waar is die dan te vinden?

Najaar

Voorjaar

Nottebohmlezingen 2016

De Nottebohmlezingen van het najaar 2016 hadden als gemene delers ‘conflict’ en ‘Antwerpen’. Historische discussies, conflicten en revoluties maar ook actuele uitdagingen werden belicht.

Nottebohmlezingen 2015

Nottebohmlezingen 2014

Nottebohmlezingen 2013

Nottebohmlezingen 2012

Nottebohmlezingen 2011

Nottebohmlezingen 2010