Overslaan en naar de inhoud gaan
Nottebohmzaal (c) Victoriano Moreno

Nottebohmlezingen

Een andere kijk op de collectie en de actualiteit

Met de Nottebohmlezingen brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maandelijks een spraakmakend spreker die zijn of haar blik geeft op een thema dat gelinkt is aan de collectie van de bibliotheek en de actualiteit. De lezing gaat door in de magische Nottebohmzaal.

Dit najaar

Nottebohmlezing in de Nottebohmzaal

Nottebohmlezingen najaar 2022

De najaarsprogrammatie van de Nottebohmlezingen volgen de onderwerpen van de tentoonstelling ‘Finis Terrae’. In de lezingenreeks ligt de focus op het klimaat, rechtvaardigheid, de vlucht naar de natuur en wat 50 jaar na het rapport ‘Grenzen aan de Groei’. Boek nu uw tickets voor de lezingen van dit najaar.

Herbeluister

Podcast Nottebohmlezingen

Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Herbekijk

Portretfoto Maud Vanhauwaert

Herbekijk enkele Nottebohmlezingen

najaar 2020 - voorjaar 2021

Nadia Nsayi over de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België. Maud Vanhauwaert, Luk Van Haute, Rokus Hofstede, Rudolf Hecke en Gaston Dorren over taal, meertaligheid, vertaling en taalexperiment. 

Smaakt naar meer literaire voorstellingen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief