Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto: Michel Detobel

Over de Erfgoedbibliotheek

Midden in de bruisende Antwerpse binnenstad ligt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Ze bewaart en verzamelt al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed.

Erfgoedbibliotheek in 't kort

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen. Ze is ongeveer zo oud als de boekdrukkunst: bijna 6 eeuwen. Sinds 1481 verzamelen wij gedrukte informatie die verspreid wordt: alle mogelijke boeken, kranten, tijdschriften, atlassen, kaarten, strips, ... 

Nieuws

Unboxing

24.12.2021 | We hebben een bijzonder boek gekocht, het Lexicon Aethiopicum van Jacob Wemmers! In dit filmpje pakken we het samen met jullie uit.

Paradijsvogels in cultuur en natuur

De mooiste afbeeldingen uit 'Birds of Paradise' van Richard Bowdler Sharpe

Heruitgave van een boek uit onze collectie

16.12.2021 | Uitgeverij Sterck & De Vreese geeft het boek A Monograph of the Paradiseidae or Birds of Paradise van uitgever en auteur Richard Bowdler Sharpe (1847-1909) uit de collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience opnieuw uit. Vergaap u aan de pracht en praal van de paradijsvogel.

Nieuws

Ontdek hier het voorbije nieuws van en over de Erfgoedbibliotheek: activiteiten, nieuwe collectiestukken, bijzondere verhalen …

Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant informeert je twee keer per jaar over de collectie, de werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Nottebohmzaal

Nottebohmzaal

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Hier worden de eerste 150.000 boeken van de bibliotheek bewaard in een historische en adembenemende setting. De deuren van de zaal zwaaien alleen open voor tentoonstellingen, lezingen, concerten of rondleidingen. En als ze dat doen, vliegt de magie u tegemoet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief