Overslaan en naar de inhoud gaan

Over de Erfgoedbibliotheek

Midden in de bruisende Antwerpse binnenstad ligt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Ze bewaart en verzamelt al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed.

Erfgoedbibliotheek in 't kort

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen. Ze bestaat al sinds 1481 en bezit ongeveer 1,5 miljoen volumes, zo'n 35 kilometer boeken. Daar zit zeker en vast iets tussen dat ook voor uw onderzoek of interesses relevant is. 

Nieuws

reisbeurs

Twee internationale wetenschappers krijgen reisbeurs naar Antwerpen

02.11.2021 | Twee buitenlandse onderzoekers krijgen financiële steun om in de loop van 2022 enkele weken onderzoek te komen doen in de Antwerpse bibliotheekcollecties.

Bekijk onze collectie op Google Books

09.09.2021 | Onze samenwerking met Google is op kruissnelheid gekomen. Bijna 8.000 boeken uit onze collectie zijn online te bekijken op Google Books.

Nieuws

Ontdek hier het voorbije nieuws van en over de Erfgoedbibliotheek: activiteiten, nieuwe collectiestukken, bijzondere verhalen …

Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Nottebohmzaal

Nottebohmzaal

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Hier worden de eerste 150.000 boeken van de bibliotheek bewaard in een historische en adembenemende setting. De deuren van de zaal zwaaien alleen open voor tentoonstellingen, lezingen, concerten of rondleidingen. En als ze dat doen, vliegt de magie u tegemoet.