Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto: Stefan Tavernier Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wil je een lezing bijwonen of wens je meer informatie over onze rondleidingen? Hieronder vind je ons volledige aanbod.

 

Ontdek alle activiteiten

bezoekers in de Nottebohmzaal

Kalender

Hier vind je een overzicht van al onze activiteiten: lezingen, rondleidingen, kleine of grotere evenementen en meer.

Bezoek deze zomer onze erfgoedparel

De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Nottebohmzaal open voor individuele bezoekers van 15 juni tot 15 september 2024

De prachtige Nottebohmzaal zal deze zomer uitzonderlijk open zijn voor het publiek. In augustus kan je er een zeldzaam topstuk bewonderen: het enige exemplaar van het 16de-eeuwse ‘Antwerps Liedboek’.

Beleef de Erfgoedbibliotheek by night

Campagnebeeld Museumnacht: Sterrenbeeld Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience: lijntekening boek met sterrenhemel op achtergrond

Museumnacht 2024

Dit is wat je bij ons kan verwachten

Kom genieten van straffe optredens zowel binnen in onze prachtige Nottebohmzaal als buiten op 't gezelligste plein van 't stad.

Onze vaste waarden

Aanbod voor onderwijs

Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maak je kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar rijke collectie. 

Rondleidingen

Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen voor en achter de schermen.

Tentoonstellingen

Jaarlijks ontsluit de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een deel van haar immense en diverse collectie in een spraakmakende tentoonstelling in het magische decor van de Nottebohmzaal.

Herbekijk en herbeluister

Voorstelling 'Een Held'

Kijken en luisteren

Podcast en filmpjes

In de loop van de jaren passeerde heel wat schoon volk in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en daar kan je ook nu nog van nagenieten. Lezingen, muziek, animatiefilmpjes ... Er is voor ieder wat wils.

Ook interessant

Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant informeert je twee keer per jaar over de collectie, de werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience bij je thuis

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is online altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online of duik in de digitale bronnen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief