• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Coronavirus COVID-19 update
In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience dicht tot en met 19 april 2020. Ook alle evenementen in de Nottebohmzaal worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht.
We zijn online open!
De leeszaal is gesloten en alle activiteiten in de Nottebohmzaal zijn geannuleerd. Online zijn we wel open. Bekijk hier ons aanbod.
Nieuws
Groot digitaliseringsproject
De stad Antwerpen en Google gaan samenwerken om een zeer groot deel van de collecties van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Museum Plantin-Moretus te digitaliseren.
Om naar uit te kijken
Ridderromans. Van Karel ende Elegast tot de Rode Ridder
vrijdag 04 december 2020 tot zondag 21 februari 2021 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Iedereen kent ridderverhalen over Karel de Grote en koning Arthur. Waarom spreken die verhalen vandaag nog tot de verbeelding?
Praktisch
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie, inclusief openingsuren.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief