Digitaal archief Gazet van Antwerpen

Gazet van Antwerpen, het belangrijkste Antwerpse dagblad, bestaat 125 jaar. Alle exemplaren van de krant zijn raadpleegbaar in de leeszaal – tegen 2020 vindt u zelfs alle jaargangen volledig online.

Dankzij de publiek-private samenwerking tussen de uitgeverij, de Provincie Antwerpen, de Stad Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en de Stad Mechelen zijn in 2020 alle jaargangen van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen volledig digitaal raadpleegbaar in onze leeszaal. Momenteel zijn de kranten van 3 november 1891 tot en met 1976 en vanaf 2004 tot vandaag al digitaal raadpleegbaar. Het archief zal verder stelselmatig gevoed worden met de tussenliggende jaargangen.

Raadpleegpunten

De Erfgoedbibliotheek is partner van dit project en fungeert als een van de raadpleegpunten: in onze leeszaal krijgt u vlot toegang tot het beschikbare krantenarchief. U kunt dat ook raadplegen in het MAS | Museum aan de Stroom, de bibliotheken van de Universiteit Antwerpen, de bibliotheken van het provinciaal bibliotheeknetwerk ISIS en het Stadsarchief Mechelen.

Bezoek het digitaal archief van de Gazet van Antwerpen en de Gazet van Mechelen.