Aller au contenu principal
Nottebohmkrant najaar 2021

Nottebohmkrant najaar 2021

Helden in harnas - unieke aquarellen - digitale ridderromans

Dit najaar nemen we u in de Erfgoedbibliotheek mee naar een wereld vol heldhaftige avonturen, zwaardgevechten, magiërs, draken en hoofse liefde. Eind oktober opent de tentoonstelling Helden in harnas, die bol staat van ridderlijke heldendaden en –verhalen. Oorspronkelijk stond deze expo gepland voor het najaar van 2020, maar daar stak de coronacrisis een stevig stokje voor. De oude ridders bleven een jaar in de wachtzaal en maakten plaats voor de helden van vandaag: het zorgpersoneel.

In onze nieuwste editie van de Nottebohmkrant leest u alles over ons boeiende najaar, dankzij de tentoonstelling Helden in harnas. De curatoren van deze expo doen een uitgebreid relaas, waarin ze de achtergrond van ridderromans en hun invloed op moderne Hollywoodfilms verduidelijken. Deze tentoonstelling is een flinke opsteker voor onze organisatie, gezien ze een jaar vertraging opliep dankzij de coronacrisis.

Daarnaast leest u ook hoe we de jongere generaties naar onze Nottebohmzaal leiden via een interactieve workshop rond eeuwenoude ridderromans. Verder in de krant nemen we u op pad door ons digitaal atelier: u ontdekt hoe we de werken minutieus scannen en doorzoekbaar maken. Tot slot leest u het verhaal achter enkele nieuwigheden, zoals onder meer het Zeeboek, een verzamelwerk rond de aquarellen van Pierre Goetsbloets en een overzicht van onze meest opvallende aanwinsten van 2021.

De Nottebohmkrant leest u hier digitaal en is als gedrukte versie ook gratis op te halen in de Erfgoedbibliotheek. Wilt u graag een abonnement op de Nottebohmkrant? Geef uw adres door via mail en ontvang halfjaarlijks een exemplaar per post. 

We wensen u alvast veel leesplezier, en hopen u terug te zien op een van onze activiteiten!

Uitgelicht

Bekijk ook