Overslaan en naar de inhoud gaan
Lichtkrant in de leeszaal LUCID

Digitale bronnen

Hieronder zie je een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om je selectie te verfijnen.

 

317 resultaten

Thema

Type

(Antwerpse) Ommegangen, hoe begin ik er aan?

Aantal keer bekeken: 615

Kerk en religie

Naslagwerken

Deze korte gids geeft een opstap voor wie op zoek is naar meer info over de (Antwerpse) Ommegangen, een belangrijk stedelijk religieus ritueel. Zowel primaire (historische) als secundaire (academische) bronnen worden belicht.

1914-1918 Online - International Encyclopedia of the First World War

Aantal keer bekeken: 921

Geschiedenis van Europa en de wereld

Naslagwerken

Dit is een Engelstalig, online, multidisciplinair, open-access naslagwerk over de Eerste Wereldoorlog, resultaat van een internationaal samenwerkingsproject met meer dan 1.000 auteurs, redacteuren en partners uit meer dan 50 landen. +1.000 artikelen gepubliceerd.

360 magazine

Aantal keer bekeken: 775

Pers en media

E-tijdschriften

Journalistieke verhalen uit het buitenland, geselecteerd en vertaald uit de internationale gerenommeerde media voor een Nederlandstalig publiek.

Abraham - Catalogus van Belgische kranten 1830-1950

Aantal keer bekeken: 831

Pers en media

Catalogi

Online databank van Belgische kranten uit de periode 1830-1950 bewaard in Vlaamse bibliotheken en andere erfgoedinstellingen.

African Arts

Aantal keer bekeken: 796

Kunst

E-tijdschriftenFulltext

Onderzoek naar en kritische benadering van traditionele, hedendaagse, en populaire Afrikaanse kunst en expressieve cultuur.

Algemeen Letterkundig Lexicon

Aantal keer bekeken: 894

Nederlandse letterkunde

Naslagwerken

Lexicon met meer dan 4.000 termen op het gebied van de letteren: literaire stromingen, periodes en genres; klassieke retorica en metriek; hedendaagse literatuurtheorie; editietechniek en boekwetenschap.

Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW)

Aantal keer bekeken: 654

Nederlandse taalkunde

Naslagwerken

Corpusgebaseerd, digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands in Nederland en Vlaanderen, in Suriname en in het Caraïbisch gebied, van 1970 tot nu.

 

Allgemeine Deutsche Biographie (ADB) und die Neue Deutsche Biographie (NDB)

Aantal keer bekeken: 907

Geschiedenis van Europa en de wereld

Naslagwerken

Biografisch lexicon van meer dan 260.000 personen uit het Duitse taalgebied van de Middeleeuwen tot heden, daarnaast meer dan 48.000 fulltext historisch-biografische artikels.

Alvin

Aantal keer bekeken: 744

Erfgoedcollecties

Databanken

Platform voor digitale collecties en gedigitaliseerd cultureel erfgoed uit verschillende organisaties en collecties in Zweden. De databank doorzoekt verschillende mediaformaten zoals boeken, manuscripten, muziek, audio, fotomateriaal…

Ancient world Online (AWOL)

Aantal keer bekeken: 465

Geschiedenis van Europa en de wereld

NaslagwerkenFulltext

Alfabetische lijst van vrij toegankelijke tijdschriften op het gebied van oudheidstudies, de afzonderlijke tijdschriften zijn doorzoekbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief