Overslaan en naar de inhoud gaan

Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Lees de krant hier online. Haal je gratis nummer op in de Erfgoedbibliotheek. Of schrijf je hier in voor levering bij je thuis. We leveren enkel in België. De krant verschijnt in februari en in augustus.

Vers van de pers

Nottebohmkrant najaar 2021

Nottebohmkrant najaar 2021

Helden in harnas - unieke aquarellen - digitale ridderromans

Dit najaar nemen we u in de Erfgoedbibliotheek mee naar een wereld vol heldhaftige avonturen, zwaardgevechten, magiërs, draken en hoofse liefde. Eind oktober opent de tentoonstelling Helden in harnas, die bol staat van ridderlijke heldendaden en –verhalen. 

Eerdere edities

Nottebohmkrant voorjaar 2021

26.04.2021 | Taal, vertaling, meertaligheid: een inkijk in de machinerie achter het vertalen van Vlaamse literatuur. We staan stil bij het bekendste taalexperiment uit de Vlaamse literatuur: 'Bezette stad' van Paul van Ostaijen.

Nottebohmkrant najaar 2020

04.09.2020 | Google Books, Lanseloet van Denemarken, een workshop over geheime pers en propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog... Dat en nog veel meer kunt u lezen in de nieuwe editie van de Nottebohmkrant.

Nottebohmkrant voorjaar 2020

Normaal gezien stond onze rijke Congo-collectie centraal in de Nottebohmlezingen dit voorjaar. Het coronavirus besliste hier anders over. Gelukkig is er nu de vijfde editie van de Nottebohmkrant om u in uw kot van het nodige leesvoer te voorzien.

Nottebohmkrant najaar 2019

De vierde editie van de Nottebohmkrant staat in het teken van onze najaarsexpo 'Porno, pulp & literatuur'

Nottebohmkrant voorjaar 2019

De derde editie van de Nottebohmkrant staat in het teken van ons jaarthema 'Seks, rituelen en muziek'.

Nottebohmkrant najaar 2018

In de tweede editie van de Nottebohmkrant komt u meer te weten over al onze activiteiten dit najaar. Veel leesplezier!

Nottebohmkrant voorjaar 2018

Lees nu de Nottebohmkrant!

De Nottebohmlezingen staan dit jaar in het teken van vijftig jaar mei ‘68. In de gloednieuwe Nottebohmkrant geven we al een klein voorproefje.

Ook interessant

Nottebohmlezingen

Een andere kijk op de collectie en de actualiteit

Met de Nottebohmlezingen brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maandelijks een spraakmakend spreker die zijn of haar blik geeft op een thema dat gelinkt is aan de collectie van de bibliotheek en de actualiteit. De lezing gaat door in de magische Nottebohmzaal.