De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Nottebohmzaal open voor individuele bezoekers

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Deze prestigieuze bibliotheekruimte schittert in al haar facetten. En vanaf dit najaar kan je de magie van deze unieke plek in het hartje van Antwerpen ook op eigen houtje ontdekken.

Magisch, overweldigend, adembenemend … De bijzondere schoonheid en de authentieke sfeer van de Nottebohmzaal laat zich slechts moeilijk in woorden bevatten. Dit moet je gewoon gezien hebben.

Een onmiskenbaar wowgevoel. Daar staat een bezoek aan de Nottebohmzaal voor garant. Van zodra je deze historische bibliotheekruimte betreedt, vliegt de magie je tegemoet. Je waant je meteen in de wondere wereld van Harry Potter.

Globes in de Nottebohmzaal Boeken in de Nottebohmzaal

Zodra je de zaal binnenstapt, ruik je de geur van de 120.000 oudste boeken in de collectie en hoor je de stadsgeluiden verstommen. Volg je voetstappen over het krakende parket en ontdek de iconische globes van Blaeu en andere topstukken die er bewaard worden. Stap voor stap raak je meer en meer betoverd door de adembenemende uitstraling van deze wonderlijke plek, deze literaire schatkamer, deze historische pronkzaal.

Trap in de Nottebohmzaal Nottebohmzaal

Goed nieuws dus! Binnenkort zwiert de prachtige Nottebohmzaal haar deuren ook open voor individuele bezoekers. Het is niet langer wachten op een themadag of rondleiding om deze majestueuze bibliotheekruimte te kunnen bewonderen. In de periode van 17 november 2022 tot en met 26 februari 2023 en van 20 april 2023 tot en met 9 september 2023 kan je de Nottebohmzaal   bezoeken van woensdag tot en met zondag, telkens van 13 tot 17 uur.

Beeld Hendrik Conscience in de Nottebohmzaal Nottebohmzaal

Praktische info voor individueel bezoek

• Open van 17 november 2022 tot en met 26 februari 2023 en van 20 april 2023 tot en met 9 september 2023
  • 0peningsuren: van woensdag tot en met zondag, telkens van 13 tot 17 uur. Laatste toegang om 16.30 uur.
  • Standaardticket € 8

Praktische info voor groepsbezoeken

• Elke werkdag, tussen 10.00u en 17.00u.
    Een rondleiding neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Onze gids wacht je een kwartier voor aanvang op aan de balie van de Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4.
  • Voor groepen van maximaal 20 personen.
  • Tarief: 115 euro (administratiekosten inbegrepen)

Contacteer Experience Antwerp