Overslaan en naar de inhoud gaan
De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Nottebohmzaal open voor individuele bezoekers vanaf 22 april

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Deze prestigieuze bibliotheekruimte schittert in al haar facetten. Je kan de magie van deze unieke plek in het hartje van Antwerpen ook op eigen houtje ontdekken.

Magisch, overweldigend, adembenemend … De bijzondere schoonheid en de authentieke sfeer van de Nottebohmzaal laat zich slechts moeilijk in woorden bevatten. Dit moet je gewoon gezien hebben.

Een onmiskenbaar wowgevoel. Daar staat een bezoek aan de Nottebohmzaal voor garant. Van zodra je deze historische bibliotheekruimte betreedt, vliegt de magie je tegemoet. Je waant je meteen in de wondere wereld van Harry Potter. 

Globes in de Nottebohmzaal Boeken in de Nottebohmzaal

Zodra je de zaal binnenstapt, ruik je de geur van de 120.000 oudste boeken in de collectie en hoor je de stadsgeluiden verstommen. Volg je voetstappen over het krakende parket. Stap voor stap raak je meer en meer betoverd door de adembenemende uitstraling van deze wonderlijke plek, deze literaire schatkamer, deze historische pronkzaal.

Trap in de Nottebohmzaal Nottebohmzaal

Goed nieuws dus! De prachtige Nottebohmzaal opent opnieuw haar deuren voor individuele bezoekers. In de periode van 22 april tot en met 10 september 2023 kan je de Nottebohmzaal bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur.

Beeld Hendrik Conscience in de Nottebohmzaal Nottebohmzaal

Praktische info voor individueel bezoek

Praktische info voor groepsbezoeken

  • Elke werkdag, tussen 10.00u en 17.00u.
    Een rondleiding neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Onze gids wacht je een kwartier voor aanvang op aan de balie van de Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4.
  • Voor groepen van maximaal 20 personen. 
  • Tarief: 115 euro (administratiekosten inbegrepen)

of 

Contacteer Experience Antwerp 

 

 

© Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, foto's LUCID

Meld je aan voor de nieuwsbrief