Overslaan en naar de inhoud gaan

Leesclub Aya Sabi & Uschi Cop

Das Mag Festival

Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden. 

Een leesclub over Half leven met auteur Aya Sabi en gespreksleider Uschi Cop.

zaterdag 20 april 2024 van 20:00 tot 22:00

Half leven onderzoekt hoe het is je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte is die een mens mee kan brengen.

‘In Aya Sabi borrelt een vulkaan.’ – Knack

‘Teder en genadeloos. Een overweldigende familiekroniek.’ – De Morgen

‘Aya Sabi laat mooi zien dat er binnen drie generaties veel kan veranderen maar dat pijn pijn blijft, waar en wanneer je ook leeft.’ – de Volkskrant

 

Aya Sabi (1995) is een auteur en columniste bij De Morgen. Haar eerste verhalenbundel Verkruimeld land. In augustus 2022 verscheen haar eerste roman Half Leven, beide boeken werden genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs.

Gespreksleider: Uschi Cop (1984), schrijver van het onlangs verschenen chapbook Zwaktebod en een van de juryleden voor de Herman de Coninckprijs in 2023 en 2024.

 

Ticket: €35 euro, inclusief boek, leesclub en feest. Koop je kaartje hier

Tijd: 20:00 – 21:45. Feest in Het Bos vanaf 22:00! Zaterdag 20 april.

Locatie voor de leesclub: Nottebohm – Hendrik Conscience

 

Wil je wel naar deze leesclub, maar heb je het boek al en wil je dus een ander festivalboek opgestuurd krijgen? Dat kan! Koop een kaartje en mail naar info@dasmag.nl met vermelding van je ordernummer en welk boek je graag thuisgestuurd wil krijgen

 

Rossel & De Wandeleer

Los van de reguliere leesclubs is er ook een speciale show gepresenteerd door Ibe Rossel en Stijn De Wandeleer. Ibe Rossel (1999) schreef het boek Shakespeare kent me beter dan mijn lief en werkt momenteel aan een volgend boek bij Das Mag. Stijn De Wandeleer ging mee op het Das Mag Zomerkamp en schrijft o.a. voor De Morgen, HUMO en Knack. Samen ontvangen ze tijdens Rossel & De Wandeleer verschillende, onverwachte gasten om over hun lievelingsboeken te praten. Wie dat precies zijn, houden we nog even stil – maar laat je vooral verrassen. Voor dit programmaonderdeel hoef je dus geen boek te lezen ter voorbereiding.

De kaartverkoop

De kaartverkoop gaat zaterdag 13 januari om 11.00 van start. Kaartjes voor de leesclubs kosten €35 (inclusief boek) en voor Rossel & De Wandeleer €20 (zonder boek). De boeken worden enkele weken op voorhand verstuurd. Na afloop van de leesclubs komt iedereen weer samen in Het Bos, voor een spetterend feest.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief