Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursus Schrijf geschiedenis!

Schrijf geschiedenis!

Vierdelige schrijfworkshop onder begeleiding van Diane De Keyzer

Wil je een historisch overzicht, een heemkundig thema of een geschiedkundig boek schrijven? Of vanuit een historisch besef een ervaring voor de eeuwigheid vastleggen?

In deze reeks leer je hoe en welke bronnen je raadpleegt, waarom een goede synopsis je leidraad is, en hoe je een chaos aan informatie omzet in een aantrekkelijk leesbaar boek of een boeiende tekst.

Schrijf je in

Schrijf je in

Hoe zet je jouw researchmateriaal en je eigen ervaringen om naar een aantrekkelijke tekst voor een lezer? En hoe geef je je thema een 'universele waarde'?

Je maakt kennis met de vier w's: wat, wie, waar en waarom. Wie is je lezer? Wat zijn goede bronnen en hoe werk je ermee? Wat is de plaats van illustraties  in je verhaal? Hoe zorg je voor een goede structuur en maak je een synopsis? Waarom is dit belangrijk?

De reeks richt zich in de eerste plaats op non-fictie en hoe je daar toch ook literaire kwaliteit in brengt.

De sessies zijn steeds praktisch gericht en je krijgt ook enkele schrijfopdrachten om zelf aan de slag te gaan. De docent inspireert, put uit haar ruime ervaring en reikt schrijfoplossingen aan. Groei ook als non-fictie-auteur door de feedback van je medecursisten en van de docent.

Extra: je krijgt een unieke rondleiding in de historische bibliotheek, inclusief de prachtige Nottebohmzaal.

Bio

Diane De Keyzer was loopbaanlang actief als leraar Nederlands aan anderstaligen en is al bijna 30 jaar nonfictie-auteur. Haar thema's hebben steeds betrekking op sociale geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de vrouw in het bijzonder. Zij schrijft over het leven zoals het geweest en geworden is.

Praktisch

  • 4 donderdagnamiddagen: 29 februari, 7, 21 en 28 maart 2024 telkens van 13.30 tot 16 uur
  • Een unieke samenwerking van Creatief Schrijven vzw en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
  • Kostprijs € 149
  • Schrijf je hier in

Meld je aan voor de nieuwsbrief