Overslaan en naar de inhoud gaan
nbd biblion

LiteRom in de leeszaal

Databank literatuur

Sinds maart 2021 kunnen alle leden van de Erfgoedbibliotheek gebruik maken van LiteRom. Deze uitgebreide databank met recensies, leestips, auteursartikelen en interviews over binnen- en buitenlandse literatuur, kan je gratis consulteren in de leeszaal - op de computers of via je eigen toestel.

18.03.2021

De online fulltext-databank LiteRom is met 200.000 recensies, auteursartikelen en interviews uit dag- en weekbladen een rijk naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met Nederlandstalige literatuur. Bovendien krijg je hier hulp bij het samenstellen van je leeslijst en doe je betrouwbaar advies op bij het schrijven van recensies.

Daarnaast bieden we ook de LiteRom Wereldliteratuur aan. In die databank vind je duizenden artikelen, auteursinformatie en recensies over buitenlandse literatuur, die ook stuk voor stuk verschenen zijn in Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen.

Deze databank is een product van de Nederlandse stichting NDB Biblion, die bibliotheken en scholen ondersteunt met het oog op leesbevordering. LiteRom werd voor het eerst in 1992 uitgegeven door de Nederlandse Bibliotheek en Lektuur Centrale (NBLC) met onder meer ruim 43.000 Nederlandse en Vlaamse recensies vanaf 1900.

Je kan LiteRom consulteren in onze leeszaal, aan één van de vaste computers of via je eigen toestel (smartphone, tablet, laptop).

Meld je aan voor de nieuwsbrief