Overslaan en naar de inhoud gaan

Stripmuur door Dick Matena

Sinds 2008 prijkt Willem Elsschot op een muur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. In navolging van Jan Bosschaert, Willy Vandersteen, Merho, Jan Van der Veken en Ilah verzorgde Dick Matena er de zesde stripmuur in de Antwerpse stripmurenroute Muurvast.

Op 9 juli 2008 werd aan de Korte Nieuwstraat, op een muur van de Erfgoedbibliotheek, een nieuwe stripmuur onthuld. Op de muur zie je Laarmans – Willem Elsschots alter ego – wandelend op de Grote Markt. De tekening is een fragment uit de beeldroman Kaas van Dick Matena.

Dick Matena is een Nederlandse striptekenaar en scenarist van stripverhalen. Hij startte in 1960 bij Toonder Studio's. In de loop der jaren werd zijn werk meerdere keren genomineerd en bekroond, in 2003 bijvoorbeeld met de Bronzen Adhemar. Matena’s werk is verschenen in meer dan dertien talen. Hij heeft een atelier in Turnhout. Hij verstripte voor Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep Kaas van Willem Elsschot in zijn bekende beeldtaal, zonder ook maar iets aan de tekst te veranderen. Eerder zette Matena al De avonden van Gerard Reve en Kort Amerikaans van Jan Wolkers om in stripvorm, volgens hetzelfde principe. In 2008 volgde ook nog Het dwaallicht, eveneens van Willem Elsschot.

De stripmuur is een initiatief van Mekanik Strip en Johan Bijttebier en kwam tot stand met de steun van Antwerpen Boekenstad, het district Antwerpen, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Lessius Hogeschool, Ernst & Young, Atheneum Pollak & Van Gennep en het Willem Elsschot Genootschap.

Meer weten?

Links

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief