Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaamse Erfgoedbibliotheken

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de trotse partner en promotor van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken vzw, een netwerk van erfgoedbibliotheken.

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken is een netwerk van erfgoedbibliotheken dat eind 2008 werd opgericht door zes partnerbibliotheken:

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken richt zich tot iedereen die een hart heeft voor de geschreven, gedrukte en digitale erfgoedcollecties van bibliotheken. Via diverse projecten en onderzoek willen we expertise ontwikkelen en kennis verspreiden rond de ontsluiting, digitalisering en conservering van deze bewaarcollecties. Verder willen we het publiek bewust maken van het rijke bibliotheekerfgoed dat in Vlaanderen en Brussel aanwezig is. Want de oude geschriften en historische documenten die in onze erfgoedbibliotheken zorgvuldig worden bewaard hebben vandaag de dag nog steeds zin en betekenis. Het zijn fascinerende bronnen die mensen in staat stellen om kennis te vergaren over ons verleden of om plezier te beleven aan de verhalen en wetenswaardigheden uit vervlogen tijden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief