Overslaan en naar de inhoud gaan
Campagnebeeld Finis Terrae 2022

Finis Terrae. Een kunstig stadsparcours

Door Eric Rinckhout

Van november 2022 tot en met februari 2023 - exact vijf jaar na de succesvolle tentoonstelling ‘Ecce Homo’ - organiseert Galerie Geukens & De Vil opnieuw een grootschalige kunstwandeling in Antwerpen, rond één universeel thema: onze planeet. Curator Eric Rinckhout maakt je wegwijs in het project ‘Finis Terrae’.

Van november 2022 tot en met februari 2023 - exact vijf jaar na de succesvolle tentoonstelling ‘Ecce Homo’ - organiseert Galerie Geukens & De Vil opnieuw een grootschalige kunstwandeling in Antwerpen, rond één universeel thema: onze planeet.

Het nieuwe stadsparcours ‘Finis Terrae’ mikt torenhoog en brengt samen met hedendaagse kunstenaars uit eigen land de stand van de wereld in beeld met thema’s als klimaatverandering, migratie, (de)kolonisatie, religieuze spanningen, utopische denkbeelden en de veerkracht van mens en natuur.

Zet je schrap voor een hedendaagse artistieke dialoog en een confrontatie met oude meesters op bekende en verrassende locaties als Museum Snijders-Rockoxhuis, de Sint-Niklaaskapel, Nottebohmzaal van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Museum Plantin-Moretus, de tuin van de Antwerpse kathedraal, Hortus Conclusus van de Sint-Joriskerk en Galerie Geukens & De Vil. Curator Eric Rinckhout maakt je wegwijs in het project.

I.s.m. Erfgoedbibliotheek en Davidsfonds Reg. Antwerpen.

Praktisch 

  • Zaterdag  22  oktober 2022 10u tot 12u
  • In het kader van de expo ‘Finis Terrae’
  • Kostprijs

Meld je aan voor de nieuwsbrief