Overslaan en naar de inhoud gaan
Nottebohmzaal met logo Novermber Boekenmaand 2022

November Boekenmaand 2022

November is Boekenmaand in Antwerpen. Met een gevarieerde mix van evenementen, activiteiten, lezingen en voorleessessies op mooie en soms verrassende locaties wordt het een prachtige herfst vol boeken- en leesplezier. In de Erfgoedbibliotheek ben je welkom voor een bezoek aan de Nottebohmzaal, een lezing van Nic Balthazar of de klimaatdichters. 

November Boekenmaand

In teken van FINIS TERRAE

Klimaatbetoog

Nottebohmlezing van Nic Balthazar

Nic Balthazar legt in deze interactieve lezing uit waarom hij zich al zo veel jaren zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering en waarom de oplossingen toch hoopvol en haalbaar zijn.

Klimaatdichters in confrontatie met FINIS TERRAE

Poëzieweek 2023

In de tentoonstelling FINIS TERRAE dragen Moya De Feyter, Pim Cornelussen, Sara Eelen en Pieter Van De Walle klimaatgedichten voor tussen de kunstwerken van Jeffe De Brabandere en Gideon Kieffer. Een samengaan van kunst en poëzie rond een gemeenschappelijke bezorgdheid: de noodkreet van de aarde.

Bezoek de magische Nottebohmzaal

De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Nottebohmzaal open voor individuele bezoekers

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Deze prestigieuze bibliotheekruimte schittert in al haar facetten. Je kan de magie van deze unieke plek in het hartje van Antwerpen ook op eigen houtje ontdekken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief