Overslaan en naar de inhoud gaan
Uitsnede plafondschilderijen Bovensodaliteit met de Purificatie van Onze-Lieve-Vrouw door Jan-Erasmus Quellin (1634-1715)

Webinar Barokke Influencers

Door Steven Van Impe en Marijke Drijbooms

Conservator Steven Van Impe gaf op 7 februari een online lezing over de 17de-eeuwse invulling van de Nottebohmzaal. Hij vertelde over de vroegere barokke kapel met schilderijen van onder andere Rubens en Van Dyck.

Dat de Nottebohmzaal in de 17de en 18de eeuw een prachtige kapel was, was al lang geweten. Maar hoe die kapel eruitzag, was tot voor kort een goed bewaard geheim. Er was nauwelijks iets geweten over deze toeristische trekpleister uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Een jaar intensief speurwerk in archieven, veilingcatalogi en verschillende databanken leverde heel wat nieuwe informatie op over de vroegere kapel. Steven Van Impe en Marijke Drijbooms slaagden erin om het interieur van de kapel voor een groot deel te reconstrueren. Conservator Steven Van Impe gaf over dit onderzoek op 7 februari een webinar in aanloop naar het stadsfestival 'Barokke Influencers'. Herbekijk de webinar hier.  

 

Conservator Steven Van Impe

De tentoonstelling 'Barokke Influencers' is een drieluik en loopt ook in het Snijders&Rockoxhuis en in de Carolus Borromeuskerk. De expositie maakt deel uit van het stadsfestival 'Barokke Influencers'. Klik hier voor meer info.

Meld je aan voor de nieuwsbrief