Overslaan en naar de inhoud gaan
Portretfoto_Leni

Publiekswerking en zaalverhuur

Leni Albertyn

Wie kent onze Nottebohmzaal nog niet? De indrukwekkende historische bibliotheek is bekend in heel Antwerpen, tot zelfs ver daarbuiten. Dat is onder meer te danken aan Leni Albertyn. Zij regelt naast de reguliere publiekswerking ook de verhuur van deze unieke zaal. Voor lezingen en gastworkshops tot televisieopnames, uit binnen- en buitenland. Zodat echt iedereen zich bij ons welkom voelt.

Iedereen is welkom

Twee troeven

Met onze omvangrijke collectie én onze historische site spreekt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience veel mensen aan. Van studenten en onderzoekers tot sprekers en kunstenaars die onze zalen willen gebruiken. We doen er alles aan opdat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van onze beide troeven.

Allrounder en netwerker

Net daarom is Leni zo’n allrounder. Ze kent de instelling en collectie op haar duimpje en maakt iedereen graag wegwijs: onze partners binnen het Antwerpse erfgoedveld tot zelfs Amerikaanse filmploegen. Zij komt als netwerker met veel mensen in contact. Van klassieke muzikanten tot een productieteam van Ketnet die scènes van een Sinterklaasfilm in de Nottebohmzaal komt draaien.

Offline en online

Publiekswerking binnen de Erfgoedbibliotheek

Een groot netwerk biedt voordelen voor sterke samenwerking. De meeste activiteiten organiseren we samen. Grote Vlaamse instellingen zoals Herita en het Davidsfonds zijn kind aan huis om lezingen en cursussen te geven bij ons. Zo raakt onze instelling ook bekend buiten Antwerpen.

We organiseren ook zelf workshops, groepsbezoeken en rondleidingen. Zo maken bezoekers kennis met onze werking: onze bibliotheek en haar functie, en hoe we zo’n indrukwekkende en tegelijkertijd ook kwetsbare collectie bewaren. Omdat ook toeristen geïnteresseerd zijn in onze Nottebohmzaal, geven we tijdens de zomer rondleidingen op donderdag en vrijdag. 

Digitale publiekswerking

Tegelijk focussen we steeds meer op digitale publiekswerking. Online biedt zoveel extra voordelen, en heeft ook een groter bereik. Daarom werken we digitale expo’s uit op Google Arts & Culture. Voor onze tentoonstellingen verzorgt Leni ook de digitale producten zoals audiogidsen en animatiefilmpjes. Ze brengt de vele interne verhalen ook op onze social media-kanalen.

Zaalverhuur

Nottebohmzaal

Leni bewaart de sleutel van de Nottebohmzaal. Of toch zeker de agenda. De prachtige historische bibliotheekzaal is uniek in de Lage Landen. Er komen dan ook heel wat aanvragen binnen om er te komen filmen. Leni verzorgt de begeleiding voor zo weinig mogelijk overlast voor de andere gebruikers. Ze beheert ook alle administratie die erbij komt kijken: de boekingen, annulaties en omboekingen.

Contacteer de publiekswerking

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience staat altijd tot je dienst. Stel Leni daarom je vragen over onze activiteiten of de beschikbaarheid van de Nottebohmzaal. Ze helpt je enthousiast verder.

Leni Albertyn

  • Werkt hier sinds 2004
  • Studeerde Architectuur
  • Werkte mee aan o.a. Antwerpen Modejaar 2001 en aan Expo 2000 in Hannover
  • Kent als allrounder de instelling door en door, en helpt je graag op weg
  • Wil je de Nottebohmzaal huren? Stuur Leni een mailtje.
  • Contact: leni.albertyn@antwerpen.be / 0471 35 33 46

 

Portretfoto_Leni

Meld je aan voor de nieuwsbrief