Overslaan en naar de inhoud gaan
hallway

Drie nieuwe medewerkers

Sinds 2019 ontvangt de Erfgoedbibliotheek een jaarlijkse werkingssubsidie van de Vlaamse overheid. Met deze bijkomende middelen konden we onder andere drie nieuwe medewerkers aanwerven. We stellen ze graag aan u voor.

01.11.2019

 

v.l.n.r. Bram Fierens, Linde De Potter en Thomas Martin

Linde De Potter is onze nieuwe conservator moderne drukken. Ze promoveerde aan de Universiteit Gent op het proefschrift Elk zijn genre, elk zijn Claus. Hugo Claus en de populaire verhaalcultuur (2017). Voor die studie kreeg ze in oktober 2019 de vierjaarlijkse Prijs van de KANTL voor Literatuurstudie. In onze bibliotheek krijgt ze de immense collectie moderne drukken onder haar hoede (met een grote focus op één van onze zwaartepunten, de Nederlandse letterkunde) en coördineert ze de verdere uitbouw ervan. Samen met de conservatoren oude drukken (boeken gedrukt voor 1830) Steven Van Impe en Marie-Charlotte Le Bailly zal Linde initiatieven nemen om wetenschappelijk onderzoek naar de collectie van de Erfgoedbibliotheek te stimuleren en te faciliteren. Voor onderzoekers, zowel professionelen als liefhebbers, is ze het eerste aanspreekpunt bij vragen over de collectie.

Met de komst van educatief medewerker Thomas Martin zetten we stevig in op de verdere uitbouw van onze werking rond informatiegeletterdheid. In het verleden werd al succesvol geëxperimenteerd met een workshop voor leerlingen in het secundair onderwijs rond het thema Eerste Wereldoorlog. Omdat onze collectie een ideale basis vormt om bij jongeren een kritische geest en historisch inzicht te stimuleren, zal Thomas dit aanbod verder uitwerken en verbreden. Je kan Thomas ook vaak aantreffen in de leeszaal, waar hij het reilen en zeilen van de bibliotheek mee in goede banen leidt.

Bram Fierens ondersteunt de conservator digitale collecties. Hij is mee verantwoordelijk voor het beheer van onze digitale collecties. Hij ontsluit en verwerkt ze om ze zo naar een breed publiek te brengen in ons digitaal platform DAMS. Daarnaast helpt hij mee een strategie te bepalen rond het beheer van digitale collecties en geeft hij advies voor verbetering. Bram is ook verantwoordelijk voor alle technische aspecten van de reproductie afdeling.

Meld je aan voor de nieuwsbrief