Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude couranten

De Erfgoedbibliotheek bezit een collectie oude couranten of kranten uit de periode van het oude boek, die door hun materiële vorm uiterst zeldzaam en kwetsbaar zijn.

Van de zogenaamde Nieuwe Tijdingen van Abraham Verhoeven, de eerste krant in de Nederlanden, zijn zo goed als alle afleveringen uit de periode januari 1620 – juni 1625 beschikbaar. In onze catalogus vindt u een lijst van alle afleveringen in ons bezit, of klik hier om meteen alle digitale afleveringen op ons digitaal platform te bekijken.

Van de Antwerpsche post-tijdinghe (1691-1718) zijn enkele jaargangen in bezit, de Gazette van Antwerpen (1719-1804) is volledig aanwezig. Alle afleveringen werden onlangs gedigitaliseerd (zie link hieronder).

Meer weten?

Uit de collectie

Gazette van Antwerpen

30.10.2019 | De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience bewaart een uitgebreide collectie kranten. Het volledige bezit van de Gazette van Antwerpen, de stadskrant van de achttiende eeuw, is nu digitaal beschikbaar.

Collectie Abraham Verhoeven gedigitaliseerd

17.09.2020 | Abraham Verhoeven was de eerste krantenuitgever van de Zuidelijke Nederlanden. Ongeveer 400 van zijn ‘Nieuwe Tijdinghen’ zijn nu ook digitaal beschikbaar.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief