Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto: Ans Brys

Schatten van de Nottebohmzaal

Groepsrondleidingen

De Nottebohmzaal is slechts in uitzonderlijke gevallen toegankelijk voor publiek. Tijdens de rondleiding 'Schatten van de Nottebohmzaal' gaan de deuren van deze prestigieuze bibliotheekruimte exclusief open voor jouw groep of vereniging. Een gids loodst je doorheen de geschiedenis van het gebouw en geeft uitleg bij de bijzondere boeken die er worden bewaard. Als kers op de taart pik je de expo 'Barokke broederschappen in de Nottebohmzaal' mee.

Rondleiding

Tijdens de gegidste rondleiding 'Schatten van de Nottebohmzaal' voor individuele bezoekers maak je, onder begeleiding van een ervaren gids, een historische trip, van begin zeventiende eeuw tot vandaag. Tijdens deze rondleiding van 90 minuten krijgen de bezoekers een introductie tot de Erfgoedbibliotheek en de blikvangers in haar collectie, en tot de geschiedenis van het gebouw en het Hendrik Conscienceplein. Ook de expo 'Barokke broederschappen in de Nottebohmzaal' is dan te zien.

Nottebohmzaal

De Nottebohmzaal doet sinds 1936 dienst als pronkzaal en is slechts in uitzonderlijke gevallen geopend voor het brede publiek. In de zaal bewaart de Erfgoedbibliotheek een groot deel van haar boekencollectie. Maar wist je ook dat het zeventiende-eeuwse gebouw waarin de Nottebohmzaal zich bevindt oorspronkelijk werd gebruikt als vergader- en bidruimte voor religieuze broederschappen? En dat het interieur toen versierd was met prachtige barokke schilderijen van Rubens en Van Dyck? Tijdens de rondleiding kom je nog meer te weten over deze magische zaal. 

Praktisch

  • Elke werkdag, tussen 10.00u en 17.00u.
    Een rondleiding neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Onze gids wacht je een kwartier voor aanvang op aan de balie van de Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4.

  • Voor groepen van maximaal 20 personen. 

  • Tarief: 120 euro (administratiekosten inbegrepen)

Reserveren

Boek je rondleiding met gids via Experience Antwerp.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief