Overslaan en naar de inhoud gaan

U vraagt, wij digitaliseren

In de afgelopen maanden maakten we werkscans van meer dan 70.000 pagina's. Wist u dat uw scanaanvraag misschien ook anderen vooruit helpt? Inhoudelijk interessante aanvragen proberen we in de mate van het mogelijke voor iedereen beschikbaar te maken. Aarzel dus niet en geef door wat u graag digitaal wilt bekijken.

Nu fysieke verplaatsingen afgeraden worden, ontdekken steeds meer gebruikers onze digitale dienstverlening. Bent u lid bent van de Erfgoedbibliotheek en heeft u een goed zicht op welke informatie u zoekt? Dan is het niet meer nodig om naar de bibliotheek te komen. Wij scannen de door u gevraagde artikels of hoodstukken in en mailen ze naar u door. 

Deze gratis scanservice is ook voor ons een manier om de collectie beter te leren kennen. Uit de meer dan 1,5 miljoen boeken werden in de afgelopen weken enkele zeldzame pareltjes opgevraagd, die we meteen in hoge resolutie digitaliseerden en vrij online beschikbaar maakten. Klik op onderstaande afbeeldingen om ze digitaal te bekijken en geniet mee.   Meld je aan voor de nieuwsbrief