Sinds 2018 bieden de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Museum Plantin-Moretus, met steun van de Stichting Nottebohm en het Dotatiefonds voor Boek en Letteren, een jaarlijkse reisbeurs aan om onderzoek naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen te stimuleren. Twee buitenlandse onderzoekers krijgen daarmee financiële steun om in de loop van 2024 enkele weken onderzoek uit te voeren in de Antwerpse bibliotheekcollecties.
Georgina Wilson is tijdelijk docent Engels aan het Brasenose College in Oxford en postdoctoraal onderzoeksmedewerker 'Print Matters' aan de Universiteit van York. Als vroegmodernist is ze geïnteresseerd in de relatie tussen literaire kritiek en het maken van boeken vanaf de late middeleeuwen tot nu. Haar monografie Paper and the Making of Early Modern Literature verschijnt in de zomer van 2025 bij de Material Texts series van Penn, en ze heeft samen met Zachary Lesser een speciaal nummer van Journal of Early Modern Studies geredigeerd over 'The Politics of Book History: Then and Now'. Haar werk omspant archivistische, creatieve en theoretische benaderingen en ze redigeert nu samen met Orietta da Rold en Vona Groarke een kritisch-creatieve uitgave van Critical Quarterly getiteld 'Paper and Poetry: Interventions in Theory and Practice' dat literatuurwetenschappers samenbrengt met curatoren, papierkunstenaars en creatieve schrijvers.
Mitchel Gundrum (hij/hen) is restaurator van zeldzame boeken en onderzoeker van historische boekbindstructuren, 18e-eeuws blokdruk- en plakversierd boekpapier en de geschiedenis van pigmenten. Hij werkt momenteel als boekrestaurator bij The Huntington Library in Pasadena (Californië, VS). In Antwerpen traceert Mitchel de ontwikkeling van historische boekbindtechnieken aan de hand van het vroegst bekende Europese handboek over dit onderwerp, een ongelofelijk zeldzaam tweetalig manuscript in een prachtige dos-a-dos band, geschreven en gebonden voor de monniken van de Sint-Bernardusabdij door Anshelmus Faust in 1612. Aan de hand van een analyse van handelsarchieven, grootboeken en contemporaine boekbanden uit de bibliotheek van de abdij in het bezit van het Museum Plantin-Moretus en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, onderzoekt hij de geschiedenis van de abdij, het nog onopgeloste leven van Faust en de invloed van zijn instructies op de 16de- en 17de-eeuwse Europese boekproductie.