Schrijf mee aan Wikipedia-artikels
Wanneer je online informatie zoekt over stokerijen, kom je niet veel verder dan de commerciële website van een actieve stokerij. Historische informatie, zeker over verdwenen stokerijen, is moeilijk terug te vinden. Maar daar kunnen we samen met jou iets aan veranderen door artikels te schrijven op de meest geraadpleegde online encyclopedie ter wereld: Wikipedia.
Heb je zin om over dit erfgoed te schrijven? Of wil je te weten komen hoe Wikipedia werkt? Meld je dan zeker aan voor deze distill-a-thon! Dat is een gezellige sessie met een lekkere broodjeslunch waarin we de vele verhalen over stokerijen naar Wikipedia overbrengen op basis van bronnen die het Jenevermuseum vooraf verzamelde.
Voorkennis is niet nodig
Tijdens deze gratis schrijfsessie is voorkennis over de stokerijen en/of Wikipedia zeker niet nodig. Professionals van het Jenevermuseum en Histories, maar ook Geert Van Pamel van Wikipedia zelf staan klaar om je op weg te helpen. Stap voor stap maken we je wegwijs in de talrijke mogelijkheden van de online encyclopedie Wikipedia. Misschien raak je zo wel geïnspireerd om in de toekomst eigen projecten toe te voegen aan Wikipedia?
Data
De volgende distill-a-thon focust zich op stokerijen in Antwerpen:
• Distill-a-thon 25 maart 2024 van 10u00 - 16u00
in de prachtige Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Concience, Hendrik Conscienceplein 4 te Antwerpen
Deze sessie is inclusief broodjeslunch en we sluiten af met een rondleiding in de historische Nottebohmzaal
Nadien volgen er nog meer distill-a-thons, onder meer in het Jenevermuseum en het Stadhuis van Waregem. Houdt zeker de website van het museum in de gaten of neem al eens een kijkje op de Wikiprojectpagina.
Praktisch
- maandag 25 maart, 10u tot 16u
- Nottebohmzaal, Hendrik Conscienceplein 4
- laptop en lader meebrengen
- naslagwerken zijn voorzien
- deelnemen is gratis
- maximum 10 deelnemers
- meer info bij inge.huskens@hasselt.be.