Overslaan en naar de inhoud gaan
Expo 'Helden in harnas' in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience - Foto door Victoriano Moreno

Herbeleef de expo 'Helden in harnas'

Dankzij de publicatie, podcast, filmpjes en artikels kan je (na)genieten van de expo 'Helden in harnas' die liep van 29 oktober 2021 tot 23 januari 2022 in de Nottebohmzaal. 

Uit de Nottebohmkrant

helden in harnas

Expo Helden in Harnas

“Ridderromans hebben nu nog impact op Hollywoodfilms”

Het najaar van 2021 staat helemaal in het teken van onze expo: Helden in harnas. Dankzij wel vijftig unieke drukwerken en manuscripten kom je vanaf 29 oktober te weten hoe de oude ridderverhalen nog steeds invloed hebben op de moderne manier van verhalen vertellen, zoals bij Game of Thrones en de Star Wars-saga. Onze curatoren  geven je een preview van deze onmisbare tentoonstelling.

stercken hercules

Favorieten van de curatoren

Expo 'Helden in harnas'

Steven Van Impe, Elisabeth De Bruijn en Marie-Charlotte Le Bailly cureerden de expo Helden in harnas. Ontdek welke ridderroman zij als favoriet verkiezen.

(Her)bekijk

Helden in harnas animatie

Avontuurlijke ridderverhalen

Uit de expo 'Helden in harnas'

(Her)bekijk de animatiefilmpjes van de ridderverhalen bij de expo 'Helden in harnas'. 

Helden in harnas

De curatoren vertellen

Minidocumentaires 'Helden in harnas'

De curatoren van de expo 'Helden in harnas' vertellen over de populariteit en veelvormigheid van ridderverhalen uit de 15e en 16e eeuw en over de rol van Antwerpen in de internationale riddermarkt van toen. 

(Her)beluister

Podcast Nottebohmlezingen

Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wil je een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kan je de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

De publicatie

Helden in harnas

Gedrukte ridderverhalen uit de 15de en 16de eeuw

Dit boek geeft aanvullende inzichten bij onze expo Helden in harnas. De auteurs gaan op zoek naar waar onze fascinatie voor heldhaftige avonturen, zwaardgevechten en hoofse liefde vandaan komt.

De workshop

Workshop: Heldenflix

4de tot 6de secundair

Terwijl ze interactief en creatief met oude verhalen aan de slag gaan, verwerven jongeren scherpe inzichten in hoe het publiek van nu wordt bespeeld.

Foto's van de expo

Meld je aan voor de nieuwsbrief