Overslaan en naar de inhoud gaan
Uitsnede cover Nottebohmkrant najaar 2023

Nottebohmkrant najaar 2023

Een interview met Regula Ysewijn, een apart onderwijskatern, nieuws uit onze collectie en nog veel meer.

Ook dit najaar heeft de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience weer tal van activiteiten in petto. Onze nieuwste Nottebohmkrant biedt alvast een mooie vooruitblik. Je leest er een interview met culinair schrijfster Regula Ysewijn: zij vond inspiratie in onze collectie historische kookboeken voor haar nieuwste bakboek. Dit najaar stelt ze in onze Nottebohmzaal een presentatie samen met een aantal van deze bronnen en geeft ze ook een Nottebohmlezing. Ook auteurs Pieter Serrien en Diane De Keyzer nemen een Nottebohmlezing voor hun rekening en maken ons wegwijs in het onderzoek en de thema’s van hun nieuwste publicaties. Naast deze lezingen bieden wij nog tal van andere activiteiten aan. En zoals steeds stellen we in deze krant ook graag een paar nieuwe aanwinsten van onze collectie voor.

Maar bovenal laten we in deze krant ons aanbod voor het onderwijs schitteren. We stelden zo waar een apart onderwijskatern samen. In deze onderwijskrant vind je boeiende interviews met experten die vertellen hoe de Erfgoedbibliotheek erin slaagt om leerlingen en cursisten op een boeiende manier te laten kennismaken met ons culturele erfgoed, en bijdragen aan informatiegeletterdheid.

Lees hieronder de digitale versie van de krant. Je kan de pdf’s van het reguliere katern en het onderwijskatern apart raadplegen. Veel leesplezier!

Meld je aan voor de nieuwsbrief