Overslaan en naar de inhoud gaan

Centraal Bestand Kinderboeken

Op zoek naar kinderboeken, oud en nieuw of informatie over jeugdliteratuur? In het Centraal Bestand Kinderboeken doorzoekt u in één keer de grootste kinderboekencollecties van Nederland en Vlaanderen.

Met de financiële steun van de Nederlandse Taalunie is de collectie kinderboeken van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in 2016 opgenomen in het Centraal Bestand Kinderboeken, bovendien kan u vanuit de beschrijvingen in onze catalogus doorklikken naar het Centraal Bestand Kinderboeken.

Gratis online databank

Het Centraal Bestand Kinderboeken is een gratis online databank met de gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van zeventien Nederlandse en twee Vlaamse instellingen. Ze bevat meer dan 240.000 titels van kinderboeken van de zestiende eeuw tot vandaag, 5.900 jeugdtijdschriften, 2.330 centsprenten en tal van links naar digitale versies. Bovendien biedt het CBK circa 65.000 beschrijvingen van naslagwerken en artikelen óver kinderboeken en jeugdliteratuur, zowel Nederlandstalige als buitenlandse vakpublicaties. 

In 2016 zijn daar de collecties kinderboeken van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het bezit van Iedereen Leest aan toegevoegd. Zij zijn daarmee de eerste Belgische partners. Andere partners in dit project zijn Anet, OCLC (Online Computer Library Center) en de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

logo taalunie

Meld je aan voor de nieuwsbrief