Overslaan en naar de inhoud gaan
Nottebohmlezing in de Nottebohmzaal

Nottebohmlezingen najaar 2022

De najaarsprogrammatie van de Nottebohmlezingen volgen de onderwerpen van de tentoonstelling ‘Finis Terrae’. In de lezingenreeks ligt de focus op het klimaat, rechtvaardigheid, de vlucht naar de natuur en wat 50 jaar na het rapport ‘Grenzen aan de Groei’. Boek nu uw tickets voor de lezingen van dit najaar.

Naar aanleiding van de groepstentoonstelling ‘Finis Terrae’ staan de Nottebohmlezingen dit najaar in het teken van ons klimaat.

Jos Geysels over ‘klimaatrechtvaardigheid’, omdat we om de draagkracht van de aarde te bewaren, een breed maatschappelijk draagvlak nodig hebben.  Over de vlucht naar de natuur en welke cruciale rol die kunstenaarsherbergen speelden in de ontwikkeling van de realistische en impressionistische schilderkunst vertelt Marie Becuwe meer. Nic Balthazar legt in een interactieve lezing uit waarom hij zich al zo veel jaren zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering en waarom de oplossingen toch hoopvol en haalbaar zijn. En met Geert Buelens duiken we vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde met Grenzen aan de Groei, de geschiedenis in.

Programma

  • 16 oktober – Jos Geysels – De aarde kouder, de samenleving warmer 
  • 23 oktober – Marie Becuwe – Kunstenaarsherbergen op het Belgische platteland
  • 20 november – Nic Balthazar - Klimaatbetoog
  • 11 december - Geert Buelens – Wat we toen al wisten

De aarde kouder, de samenleving warmer

Nottebohmlezing van Jos Geysels

Jos Geysels over ‘klimaatrechtvaardigheid’, omdat we om de draagkracht van de aarde te bewaren, een breed maatschappelijk draagvlak nodig hebben.  

Kunstenaarsherbergen op het Belgische platteland

Nottebohmlezing van Marie Becuwe

Marie Becuwe over de cruciale rol die kunstenaarsherbergen speelden in de ontwikkeling van de realistische en impressionistische schilderkunst.

Klimaatbetoog

Nottebohmlezing van Nic Balthazar

Nic Balthazar legt in deze interactieve lezing uit waarom hij zich al zo veel jaren zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering en waarom de oplossingen toch hoopvol en haalbaar zijn.

Wat we toen al wisten

Nottebohmlezing van Geert Buelens

Vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde met Grenzen aan de Groei, duiken we met Geert Buelens de geschiedenis in.

Tickets

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief