Overslaan en naar de inhoud gaan
Nottebohmzaal

Nottebohmlezingen

Een andere kijk op de collectie en de actualiteit

Met de Nottebohmlezingen brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maandelijks een spraakmakend spreker die zijn of haar blik geeft op een thema dat gelinkt is aan de collectie van de bibliotheek en de actualiteit. De lezing gaat door in de magische Nottebohmzaal.

Maak het live mee in de Nottebohmzaal.

Een lezing gemist? Beluister de podcast.

Dit najaar

Nottebohmlezingen najaar 2021

Tijdens de vier Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Inspiratie voor dit thema vormt de tentoonstelling ‘Helden in harnas’ die loopt vanaf 29 oktober 2021.

Voorjaar 2021

Nottebohmlezingen voorjaar 2021

De Nottebohmlezingen stonden in het teken van taal, meertaligheid, vertaling en taalexperiment. We ontvingen achtereenvolgens: Maud Vanhauwaert, Luk Van Haute, Rokus Hofstede, Rudolf Hecke en Gaston Dorren.

Herbeluister

Podcast Nottebohmlezingen

Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Herbekijk

Het stad in mij

Bekijk de online Nottebohmlezing van Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert neemt u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.

Dochter van de dekolonisatie

Nottebohmlezing van Nadia Nsayi

Nadia Nsayi vertelt, op basis van haar boek 'Dochter van de dekolonisatie', over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België.

Smaakt naar meer literaire voorstellingen?

Ook interessant

Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.