Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner Nottebohmkrant voorjaar 2023

Nottebohmkrant voorjaar 2023

Expo Barokke Influencers, nieuws uit onze collectie, uitgebreid voorjaarsprogramma en nog veel meer. 

Dit voorjaar is de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience één van de haltes van het grootschalige stadsfestival Barokke Influencers. In de Nottebohmzaal brengt de tentoonstelling ‘Jezuëten, Rubens en de kunst van het overtuigen’ de vroegere kapel die daar 250 jaar geleden was tot leven. Het interview met curator Steven Van Impe in deze krant licht alvast een tipje van de sluier op. Barokke Influencers brengt verrassende expo’s, adembenemende muziekconcerten en vele andere boeiende evenementen en geeft evenveel ruimte aan verdieping als aan beleving. Van topwerken van Peter Paul Rubens, 17de-eeuwse devotieprenten en een herontdekte avant-gardebeweging uit het interbellum, tot hedendaagse kunst en brandend actuele debatten over solidariteit: Barokke Influencers wil je kijk op de wereld veranderen.

Lees hieronder de digitale krant of klik onderaan deze pagina door op het hoofdartikel. Meer aparte artikels verschijnen binnenkort. Veel leesplezier! 

Hoofdartikel

'Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen' doet vroegere kapel herleven in Nottebohmzaal

Expo Barokke Influencers

Belangrijke Antwerpenaren klopten in de 17de en 18de eeuw geregeld aan bij het gebouw tegenover de Carolus Borromeuskerk. Hier verzamelden broederschappen waarvan de leden niet alleen hun geloof delen, maar ook hun invloedrijke positie in de maatschappij. Ook Rubens en Van Dyck waren lid. Het gebouw telde twee kapellen, één ervan in de huidige Nottebohmzaal. De expo ‘Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen’ brengt die barokke pronkzaal weer tot leven. Curator Steven Van Impe neemt je alvast mee doorheen de expo en de kapel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief