Overslaan en naar de inhoud gaan

Nottebohmkrant najaar 2020

Google Books, Lanseloet van Denemarken, een workshop over geheime pers en propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog... Dat en nog veel meer kan je lezen in de nieuwe editie van de Nottebohmkrant.

In dit nummer verneem je hoe we achter de schermen heel intens verder werkten aan de voorbereiding van Google Books. Als alles naar wens loopt vertrekt eind 2020 het eerste transport. Zes weken later zullen de eerste 5.000 titels wereldwijd volledig digitaal doorzoekbaar zijn. Je leest meer over een onbekend handschriftenfragment dat in onze collectie opdook, een voorproefje van de tentoonstelling Helden in Harnas die we helaas moesten verplaatsen naar eind volgend jaar. De dekolonisatie van Congo vormt het thema voor een minipresentatie in de Nottebohmzaal. We bieden hierrond een gegidste rondleiding aan, waar we met de nodige nuance enkele collectiestukken toelichten. 

Lees de digitale krant, of klik onderaan deze pagina door naar enkele artikels uit de krant.

De Nottebohmkrant verschijnt halfjaarlijks. Wil je graag een abonnement nemen? Geef je adres door via mail en we sturen een exemplaar per post naar je toe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief